18 Mayıs 2024 Cumartesi

Batman'da kayıp yakınları Meryem Bulut'u andı

Batman'da kayıp yakınları, bu hafta 25 Kasım dolayısıyla Ankara katliamında yaşamını yitiren Batmanlı Meryem Bulut'u andı.
Batman'da kayıp yakınları, İHD Batman Şubesi'nde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 417'ncisini düzenlendi. "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" pankartının yere serildiği açıklamada, kayıpların fotoğrafları yanı sıra Sur'da açıklama yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafı taşındı. Kayıp yakınları, bu hafta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ankara katliamında yaşamını yitiren Batmanlı Meryem Bulut'u andı.
 
417. haftanın açıklamasını ise İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı Avukat Deniz Rümeysa Kaya yaptı. 25 Kasım dolayısıyla Ankara katliamında yaşamını yitiren Meryem Bulut şahsında tüm kadınları andığını söyleyen Kaya, "Hepimiz onu 'Meryem Ana' olarak tanıyoruz. Çocukları ölen ya da kendisinden haber alınamayan, çocukları unutulmasın diye her Cumartesi günü eylem yapan annelerden biri…" dedi.
 
Bulut'un vasiyetine uygun şekilde Batman'da uğurlandığını hatırlatan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yoldaşları onun için yapılan anmada ‘Her Şeye Rağmen Barış' pankartıyla oturdu. Bu defa en önde Meryem Ana değil, onun fotoğrafı vardı. O günkü acı ve çaresizliği, kulakları sağır eden çığlıkları unutmak mümkün değil. Katliamın mağdurları ve adaletin bekçileri ise hala adaletin yerini bulacağı günü bekliyor."
 
Kaya'nın konuşmasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı.