18 Nisan 2024 Perşembe

Batman'da kayıp yakınları: İzzet Seven nerede?

Batman'da kayıp yakınları Nisan 1998 tarihinden kendisinden bir daha haber alınamayan İzzet Seven'in akıbetini sordu.
İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınlarının Gülistan Caddesi'ndeki eylemleri 17 haftadır valilik kararıyla engellenmesi nedeniyle 421. hafta eylemini İHD Batman Şubesi'nde gerçekleştirdi.
 
Eylemde, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı ile farklı tarihlerde yaşamını yitiren kayıpların fotoğrafları taşındı. İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı Avukat Devran Yıldız, valiliğin eylemlerine dönük almış olduğu kararı eleştirerek, getirilen yasağın bir an önce kaldırılmasını talep etti.
 
İHD Batman Yöneticisi ve İHD MYK Üyesi Mehmet Zeki Tangüner de Nisan 1998 tarihinden kendisinden bir daha haber alınamayan İzzet Seven'in kaybedilme öyküsünü, eşi Emine Seven'in anlatımlarıyla şöyle aktardı:
"Eşim İzzetin Seven, TÜPRAŞ Bölge Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışıyordu; evinden işine, işinden de evine gider gelirdi. Herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu. Nisan 1998 tarihinde ikindi vakti namazını da kıldıktan sonra evden çıktı, işe gittiğini biliyorduk. Sabaha kadar eve gelmeyince işyerinde arkadaşlarından sorduk. İşe gelmediğini söylediler. Yakınlarımıza haber verdik, gören olmamıştı. Bunun üzerine ağlayıp feryat etmeye başladık. 90'lı yıllarda Batman'da her gün sokak ortasında birkaç kişi infaz ediliyor veya kaçırılıyordu. Yetkililere yazılı olarak başvuru yaptık, ifadelerimiz alındı. Emniyet yetkilileri kendilerinde olmadığını söyledi. ‘Hizbullah örgütü tarafından kaçırmış olabilir' dediler. Yuvam yıkılmış, çocuklarım yetim kalmıştı."
 
Tangüner, kaybedilmelerde sorumluluğu olanların hakkında etkili hukuk yollarının işletilmesini talep etti. Açıklama, yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.