23 Nisan 2024 Salı

Batman'da Ahmet Biçimli'nin akıbeti soruldu

Batman'da 434'üncü "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminde Ahmet Biçimli'nin akıbeti soruldu.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlenen oturma eylemlerinin 434. hafta eylemi şube binasında gerçekleştirildi.
 
Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların katıldığı eylemde, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" yazılı pankart açıldı. Eylemde açıklama yapan İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Rümeysa Kaya, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan açlık grevlerine dikkat çekerek, taleplerin bir önce karşılanarak ölümlerin durdurulmasını ifade etti. Adalet Bakanlığı ve devlet yetkililerini, ulusal ve uluslararası sözleşmelerin doğurduğu yükümlülükler bakımından sorumluluk almaya davet eden Kaya, Tekirdağ Hapishanesi'nde yaşamına son veren Zülküf Gezen'in ailesine başsağlığı diledi.
 
1994'TEN BERİ KAYIP
 
Kaya, Ahmet Biçimli'nin 20 Eylül 1994 tarihinde Silvan'a gitmek için Batman'daki evinden ayrıldığını ve kendisinden bir daha haber alınamadığını belirterek, Biçimli'nin o tarihlerde JİTEM tarafından tehdit edildiğini anlattı.
 
Kaya'nın konuşmasının ardından kayıp yakınları, beş dakikalık oturma eylemi yaptı.