26 Nisan 2024 Cuma

Batıkentli Kadınlar: Meydanları terk etmiyoruz

Batıkentli Kadınlar 25 Kasım'a giderken yaptıkları eylemde, "Meydanları, sokakları terk etmiyoruz. Güvenli mahalleler, güvenceli işler ve şiddetsiz bir yaşam için mücadeleyi büyütüyoruz" dedi. 

Ankara'da Batıkenli Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin Batıkent Meydan'da bir araya geldi. "Savaşa, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı birlikte mücadeleye" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kadın cinayetleri politiktir" yazılı dövizler taşındı. 

Basın metnini okuyan Türkan Akbıyık, kadına yönelik saldırılara karşı mücadeleden vazgeçmediklerini kaydetti. Eşitlik, özgürlük mücadelesinden, haklarından ve kazanımlarından, hayatlarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Akbıyık, "İşşizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe, gericiliğe, tacize , tecavüze, şiddete, katliamlara ve savaşlara karşı birlikte mücadele edeceğiz. Biz Batıkentli kadınlar olarak özellikle son dönemde Batıkent'in meydanlarında, parklarında yaşanan kadınlara yönelik şiddet ve taciz olaylarına karşı birlikte ses çıkaracağımızı, parklarımızı meydanlarımızı terk etmeyeceğimizi ve mahallelerimize sahip çıkacağımızı da buradan duyuruyoruz. Batıkent kadınlar ve çocuklar için güvenli hale gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. İki kız çocuğuna yönelik tacizi engellemeye çalışırken katledilen Batıkentli komşumuz Haydarcan Kılıçdoğan'ı da burada anıyoruz. Meydanları, sokakları terk etmiyoruz. Güvenli mahalleler, güvenceli işler ve şiddetsiz bir yaşam için mücadeleyi büyütüyoruz" dedi.