2 Mayıs 2024 Perşembe

Batı Adliyesi'nde Jinnews muhabiri duruşmaya alınmadı

Ankara'da 17 yaşındaki Gamze Açar'ın şüpheli şekilde yaşamını yitirmesinin ardından 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Pandemi bahanesiyle izleyicilerin alınmadığı duruşmaya, Jinnews muhabiri de alınmadı. Duruşma, Ekim ayına ertelendi. 

Ankara'da şüpheli şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gamze Açar'ın ölümünün ardından dördü tutuklu beş sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken duruşma 21 Ekim'e ertelendi. 

Açar, iş görüşmesi için gittiği otelin beşinci katından sabaha karşı şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmişti. 

Batı Adliyesi'nde görülen ilk duruşmaya, faillerden Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan ve Emre Eker duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen ise duruşmaya katılmadı. Sanıkların avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşma sanıkların savunmalarıyla devam etti. Savunma yapan failler suçlamaları reddetti.

Anadolu Ajansı'ndan muhabirlerin de girdiği duruşma salonuna Jinnews muhabiri, turkuaz basın kartı olmaması bahane edilerek alınmadı.

Duruşmada sanıkların ifadelerinin ardından sona erdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam edeceği davanın bir sonraki duruşması 21 Ekim'de görülecek.