26 Nisan 2024 Cuma

'Başta işçi kadınlar olmak üzere tüm kadınları 25 Kasım'a, mücadeleye çağırıyorum'

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerinden Selvi Dönmez, kadına yönelik şiddetin her alanda yaşandığına dikkat çekti. Özel olarak grevde bir sorun yaşanmasa da kadın işçilerin yönetimin baskısına maruz kaldığını söyleyen Dönmez, tüm kadınları direnişe, mücadeleye ve 25 Kasım'da sokağa çağırdı. 

Bakırköy Belediyesi işçilerinin sıfır zam dayatmasına karşı başlattıkları grev 22. günde sürüyor. Direniş sürerken, belediyenin de kadınlar üzerinde baskıları da sürüyor. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken, grevdeki işçilerden Selvi Dönmez'le, direnişin nasıl gittiğini, yaşadıkları zorlukları konuştuk. 

Belediye yönetiminin grev sürerken kadın işçiler üzerinde baskısına dikkat çeken Dönmez, "Yönetim, kadın işçiler içeriye girdiğinde baskı yapıyor. İşe başladığında görev yerini değiştiriyor" dedi. 

İşçi kadınlar olarak yan yana ve birlikte mücadele ettiklerinin altını çizen Dönmez, "Tanımadığımız farklı birimlerde çalışan arkadaşlarla grev alanındayız. Bu anlamda direniş güçlendiriyor ve büyütüyor bizi" ifadelerini kullandı. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dikkat çeken Dönmez, şu çarıyı yaptı: "Şiddet her alanda yaşanıyor. Kadınlar ekonomik, psikolojik, fiziksel şiddete maruz kalıyor, devlet şiddetine uğruyor. Kendi alanlarımızda yaşıyoruz şiddeti. 25 Kasım'da tüm kadınlara alanlara, mücadeleye çağırıyorum."