18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkent Enerji işçileri İstanbul'a doğru yola çıktı

Sabancı'ya ait EnerjiSA'ya bağlı Başkent Elektrik'te işten atılan işçiler İstanbul'a yürüyüş başlattı. Direnişi İstanbul'da sürdürmek üzere DİSK/Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilciliği önünde eylem yapan işçiler, İstanbul'a uğurlandı.

Başkent Elektrik işçileri direnişe İstanbul'da devam edecek. Ankara'da Başkent Elektrik önünde bir ay boyunca direnen işçiler, dün son kez Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelerek direnişlerini sürdürmek için İstanbul'a yola çıkacaklarını duyurdu.

İşçiler bugün DİSK'e Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilciği önünde eylem yaptı. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartı ve "UtanSA" yazılı dövizlerle eyleme katılan işçiler, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Üreten biziz yöneten de biz olacağız" sloganlarını attı.

Eylemde söz alan işçiler, işten atma saldırısında patronla işbirliği yapan Türk-İş'e bağlı Tes-İş Sendikası'nı teşhir etti. İşçiler gözlerinin açıldığını, haklarını almayı öğrendiklerini söyleyerek, direnmeye devam edeceklerini ve direnerek kazanacaklarını söyledi.

Eylemde DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de konuştu. Başkent Elektrik'te yaşananların söz konusu işçiler, emekçiler, halk olunca yasaların nasıl kolayca çiğnendiğinin örneği olduğunu belirten Görgün, aynı zamanda özelleştirmelerin sonuçları olduğunu kaydetti.

Başkent Elektrik işçilerinin haksızlığa uğrayan işçiler ve elektrik faturalarını ödeyemedikleri için elektriği kesilen halkın sesi olduğunu belirten Görgün, işçilerin İstanbul'daki direnişinde başarılar diledi.

Enerji-Sen Başkanı Süleyman Keskin de İstanbul'dan kazanmadan dönmeyeceklerini söyledi. İstanbul'a yürüyüşlerini il il sürdüreceklerini belirten Keskin, yürüyüş kollarına ilişkin bilgi verdi.

Ankara'da Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilciği önünden uğurlanan işçiler ve Enerji-Sen yöneticileri, yarın saat 14.00'da Eskişehir Ulus Anıtı önünde, 25 Nisan Pazartesi günü saat 18.00'da Bursa Kent Meydanı'nda, 26 Nisan Salı günü saat 18.00'da Kocaeli İnsan Hakları Parkı'nda, 27 Nisan Çarşamba günü ise İstanbul'da Sabancı Center önünde olacak.