10 Mayıs 2024 Cuma

Başkent EDAŞ işçileri: Direnişi dinleyeceksiniz

DİSK'e bağlı Başkent EDAŞ işçileri keyfi işten çıkarmalara karşı ve ücretlerine ilişkin yaptıkları eylemde, "Bugüne kadar sükunetimizi koruduk artık direnişimizi göreceksiniz" dedi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Enerji-Sen üyesi Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi (Başkent EDAŞ) işçileri, keyfi işten çıkarılmalar ve aldıkları ücretlere ilişkin Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın yapıldığı alanda, "Herkese asgari ücret zammı düzeyinde zam yapılsın" ve "İşten atmalar son bulsun" dövizleri taşındı.

'BİRÇOK ARKADAŞIMIZ İŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ'
Açıklamada söz alan DİSK Enerji-Sen üyesi Bekir Bayatlı, ağır çalışma koşularında birçok arkadaşlarının iş cinayetlerine kurban gittiğini ve çalışma koşullarının uygun hale getirilmesini talep etti. Bayatlı, "Bizler Başkent Elektrik bünyesinde çalışan enerji işçileriyiz. Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerimizde halkın elektriğe ulaşması, arızaların giderilmesi, yeni bağlantıların yapılması, sayaçların okunması için kar kış demeden, pandemi demeden çalışıyoruz, yeri geldiğinde hayatımızı riske atarak işimizi yapıyoruz" diye konuştu. Bayatlı "Birçok arkadaşımızı iş cinayetinde kaybettik, daha fazla arkadaşımız iş kazalarında yaralandı, vücutlarımızda hala daha bunların izlerin var Bunun karşılığında tek derdimiz evimize rahat dönebilmek, ailelerimizin yüzüne daha rahat bakabilmek için insanca çalışma koşulları ve insanca yaşayacak ücret alabilmek. Ancak uzun yıllardır yaşadıklarımız bizi bu isteklerimizle daha da alakasız koşullara mahkum ediyor" ifadelerini kullandı.

'ARTIK YETER'
Özelleştirmelerin çalışma koşularını daha kötü etkilediğini ve daha çok iş yükü oluşturduğunu belirten Bayatlı, "Özelleştirme sürecinden sonra bir oldu bitiyle sarı sendikaya üye yapıldık. Taşeron çalışma koşulları ortadan kalkıyor zannediyorduk ama maaşlarımız düştü, iş güvencesi sağlanmadı üstelik bir de sarı sendikayla denetim altında tutulmak istendik. Son toplu sözleşme sürecinden sonra 'Artık Yeter!' dedik ve DİSK/Enerji-Sen çatısı altında birleştik" dedi.

'ARTIK DİRENİŞİ DİNLEYECEKSİNİZ'
İşten çıkarmalara sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Bayatlı son olarak, "Toplu sözleşmeyle çalışmamıza rağmen asgari ücret alıyoruz ve şirketin bu koşullarda bizlere seyyanen zam yaparak geçim koşullarımızı iyileştirmesi gerekirken, işten çıkarmalara gitmesine artık sessiz kalmayacağız. Şimdiye kadar sabrımızı gördünüz, artık direnişi dinleyeceksiniz" diye belirtti.