28 Nisan 2024 Pazar

Basın emekçileri şiddet uygulayan Muharrem Sarıkaya'yı protesto etti

İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya'yı Haber Türk'ün önünde protesto eten DİSK Basin-İş Sendikası, Sarıkaya'nın tüm görevlerinin sona erdirilmesini istedi. 

DİSK Basın-İş Sendikası, Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın, İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmasını Haber Türk'ün Beyoğlu'ndaki Genel Merkez binası önünde protesto etti.

"Basın emekçisine atılan tokada sessiz kalmıyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın metnini DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren okudu. "O tokat gazetecileri geçim sıkıntısıyla, açlıkla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete kemiğe bürünmüş halidir" diyen Eren, olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından çok sayıda gazetecinin Sarıkaya'nın kendilerine kötü davrandığını, mobbing uyguladığını açıkladığını hatırlattı. 

'SARIKAYA'NIN BÜTÜN GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ'
Gazetecilerin bu tür eziyetlere işsiz kalma tehdidi nedeniyle sessiz kalmaya zorlandığını belirten Eren, "Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarıkaya Haber Türk'ün Ankara Temsilciliği'nden istifa ettiğini açıkladı. Ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediği net değil. Pek çok basın emekçisinin kolektif çabasıyla sürdürülebilen bir yayın faaliyetinde iş arkadaşına şiddet uygulamak, hele de bunu sırtını dayadığı güce, konumuna, titrine güvenerek yapmak, asla kabul edilemez. Haber Türk yönetimine çağrımız Sarıkaya'nın bütün görevlerinin sona erdirilmesidir" dedi. 

'TÜM BASIN EMEKÇİLERİ ÖRGÜTLENMELİ'
Sarıkaya'nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrı yapan Eren, bu tavrın hoş görülmemesini ve tüm üyeliklerinin derhal sonlandırılmasını istedi. Eren, şöyle devam etti: "Saldırı sonrası gördük ki, sesini duyuramayan meslektaşlarımız da var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım. Türkiye yeni bir dönemi konuşuyor. Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım yeni medya, eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir."