25 Nisan 2024 Perşembe

Başaran'dan kadınlara çağrı: Gücümüzü büyütelim

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, tüm kadınları HDP etrafında, Emek ve Özgürlük İttifakı etrafında bir araya gelmeye, bu birlikteliğe güç vermeye ve bu gücü büyütmeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Bütün kamuoyunun ve Türkiye'nin gündeminde HDP olduğunu, tüm kanallarda HDP'nin konuşulduğunu ancak partisinin hiçbir temsilcisinin ana akımmedyaya çıkarılmadığını belirten Başaran, yürüttükleri politikanın bugün Türkiye'de kurucu olma iddiasını daha da büyütüp ilerlettiğini söyledi.

İki siyaset arasında kalmış, sıkışan halklara 3. cephenin öncülüğünü yaptıklarını dile getiren Başaran, "İktidar ve küçük ortağı her gün yeni yeni hamleler yapıyor ama halklarla beraber, kadınlarla beraber bu sürecin öncülüğünü HDP ve beraberindeki Emek ve Özgürlük İttifakı belirleyecek. Daha öncesinde kendi adayımızla bu süreci yürüteceğimizi ifade etmiştik. Ama sadece kendi cumhurbaşkanı adayımızla değil, Meclisteki en güçlü kadın temsiliyeti ile, bütün toplumun sesini ve sözünü, başta kadınların sesini ve sözünü Meclise taşıyacak en güçlü Meclis ve milletvekili çoğunluğuyla da parlamentoda olmanın mücadelesini vereceğiz. Mecliste kadınlar kendi sözünü kuracak, sesini daha fazla büyütecek. Tam da bu nedenle bütün kadınları HDP etrafında, Emek ve Özgürlük İttifakı etrafında bir araya gelmeye, bu birlikteliğe güç vermeye, bu gücü büyütmeye çağırıyorum" dedi.