5 Mayıs 2024 Pazar

Başaran: Tuna Aydın derhal serbest bırakılsın

HDP MYK Üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın İstanbul'da gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, gençliğe yönelik bu akıldışı saldırıların bir an önce sonlandırılmasını istedi.
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP MYK Üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın İstanbul'da gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
 
Yazılı açıklama yapan Başaran, "Muhalif kesimlerin tümü bu furyadan etkilenirken, mevcut devlet yönetiminin gençliğe yönelik 'özel' tutumu, tüm kamuoyu tarafından fark edilmektedir" dedi.
 
Gayrı meşru yöntemler ile kaçırılan ve yargı sopası ile tehdit edilip muhbirleştirilmeye çalışılan gençler birçok ilde bu uygulamalara direndiğini ve bundan sonra da direneceğini ifade eden Başaran, "Çaresiz kalan iktidar güçleri bu nedenle de gözaltı ve tutuklamaları yoğunlaştırmaktadır. Özellikle HDP çatısı altında söz sahibi olan, mücadele eden, talepleri ve temsiliyetleri Meclis'e de taşınan gençlerin bu tip saldırılar ile sindirilemeyeceğini belirtmek isteriz" diye vurguladı.
 
Gücünü uzun yıllara dayanan örgütlü öğrenci hareketlerinden, demokratik kazanımlardan ve haklı mücadelelerden alan gençlerin bu saldırılar karşısında geri adım atmayacağının altını çizen Başaran, "Saray yönetiminin kendi aile bireyleri ile kurduğu gençlik vakıfları, gençliğe 'kindar' nesil olmayı öğretiyor. Tuna Aydın ve onun gibi milyonlarca genç ise özgür ve demokratik bir gelecek ve ülke için mücadele etmeye devam edecektir" diye belirtti.
 
Başaran, HDP MYK Üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın derhal serbest bırakılmasını, gençliğe yönelik bu akıldışı saldırıların bir an önce sonlandırılmasını istedi.