28 Mart 2024 Perşembe

Başaran: Gözaltı saldırıları başarısızlığa mahkumdur

Ankara'da HDP üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı saldırısı ile ilgili açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Yerel seçimlere hazırlanan il örgütlerimize yönelik gözaltı kampanyasına son verin" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ankara'da üyelerine yönelik gözaltı saldırısını dair açıklama yaptı.
 
Başaran, aralarında ameliyat olmak için hastanede olan HDP Ankara eski il eşbaşkanı ve Urfa eski Milletvekili İbrahim Binici ile kanser tedavisi gören İHD MYK üyesi Ali Rıza Yurtsever'in de bulunduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına ilişkin "Yerel seçimlere hazırlanan il örgütlerimize yönelik gözaltı kampanyasına son verin" dedi.
 
"Başarısız olmaya mahkûm politikalarını ve bunların yıkıcı sonuçlarını perdelemeye çalışan AKP yönetimi, başta HDP olmak üzere siyasi rakiplerine yönelik sindirme operasyonları gerçekleştirmektedir. HDP dışında muhalif çalışmalar yürüten tüm kurum ve kuruluşlara yönelik de sürdürülen bu operasyonlar askeri cunta hükümetlerinin kullandığı yöntemlerden hiç farklı değildir" diyen Başaran, yaşanan gözaltı saldırılarının daha öncede defalarca denendiğini ancak başarısız olduğunu belirtti.
 
"Yerel seçimlere giderken, HDP olarak bizler ve toplumsal muhalefetin tamamı halkın taleplerine yanıt olacak çözümler ve politikalar üretmeye devam edeceğiz. 31 Mart 2019 günü iktidarın bu yöntemlerinin nasıl başarısız olduğunu bir kez daha göstereceğiz" diyen Başaran şöyle devam etti: "İktidar mensuplarının ve yetkililerin cümleleri içinde laf olsun diye kullandıkları 'hukukun üstünlüğü' ilkesi derhal uygulanmalıdır. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Bir kez daha vurguluyoruz ki, bu hukuksuz ve keyfi gözaltı ve tutuklamalara karşı kararlı bir hukuk ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçilmeyecektir."