27 Nisan 2024 Cumartesi

Başakşehir Belediyesi emek sömürüsünden yana tavır aldı

İnşaat-İş direnişi 3. gününde hak gasbına göz yuman Başakşehir Belediyesi önüne taşıdı. Alın terinini sömürülmesine izin vermeyeceğinin altını çizen işçiler, "Tüm haklarımızı alana kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Ve asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. Belediye ile yapılan görüşmede yetkililer sendikayı tanımadıklarını, patrondan yana olduklarını belirtti. Sendika üyelerini "kabadayılık", direnen işçileri "şov yapmakla" itham eden yetkililere direnen işçiler, "Alın terimizi gasp ettirmeyeceğiz" yanıtı verdi. Direnen işçiler ve dayanışmada bulunan DGD-Sen Genel Başkanı Acar gözaltına alındı.

Akar Grup ve Reis Elektriğin, Yuvam Bahçeşehir Konutları inşaatında çalışan üyelerinin gasp edilmek istenen hakları için İnşaat İş sendikakısının başlattığı direniş 3. gününde Başakşehir Belediyesi önüne taşındı.

Yüklenici firma Akar Grup inşaat işilerinin ihbar ve kıdem tazminatlarını, resmi bayram tatillerini, fazla mesailerini gasp etmeye çalışıyor. Alın terini patronlara bırakmayacağının altını çizen işçiler Akar Grup ofis önünde sendikasıyla birlikte 3 gündür direniyor.

Dün Başakşehir Belediyesi, Akar Grup, Reis Elektriğe ait her yeri eylem alanına çevireceklerinin altını çizen inşaat işçileri, bu sabah soluğu Başakşehir Belediyesi önünde aldı.

Güvenlik tarafından engellenmek istenen işçiler, emeklerinin ve alın terinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini buna karşı direneceklerinin altını çizdi.

Başakşehir Belediyesinin haklarının gasbına göz yumduğunun altını çizen işçiler, "Haklarımızı alana kadar Akar Grup’a ait Başakşehir Belediyesi’ne ait nerede şantiye varsa oralar eylem alanımızdır. Tüm haklarımızı alana kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Ve asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

BELEDİYE EMEK SÖMÜRÜSÜNÜ ONAYLADI
Başakşehir Belediyesinin talebi üzerine sendika ve işçilerle bir görüşme geçrekleşti. Görüşmede belediye yetkilisi, "Patronu tanırız aramız iyi, sendikayız tanımayız" dedi.

Bunun üzerine görüşmeden ayrılan işçiler belediye önünde direnişe devam etti. Yetkililer İnşaat İş üyelerini "kabadayılıkla", direnişçileri ise "şov yapmakla" suçladı.

Direnen inşaat işçileri ise şu yanıtı verdi: "Şov yapıyoruz. Alın terimizi, emeğimizi gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Gerekirse gözaltına alın, çıkar buraya geri geliriz."

Direnen işçiler ve dayanışmada bulunan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar darp edilerek gözaltına alındı. Güvercintepe Karakoluna götürülen işçiler hakkında savcının mevcutlu istediği öğrenildi.