18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başak'ı katleden Boz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Ataşehir'de Başak'ı katleden Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığının yerinde olduğu ATK Raporu'yla kesinleşti. Savcılık Boz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken, mahkeme duruşmayı nisan ayına erteledi. Başak'ın ailesi ise adalet istedi. 

İstanbul Ataşehir'de 9 Kasım 2021'de Başak Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz'un tutuklu yargılandığı davanın 2. duruşması Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, müştekiler Başak Cengiz'in ailesi ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

ATK RAPORU: AKIL SAĞLIĞI YERİNDE
Sanık avukatının önceki celsede hazırladığı "akıl sağlığı yerinde değil" raporuna karşı mahkemenin talep ettiği rapor, Adli Tıp Kurumu'ndan gelerek dosyaya kondu. Raporda Göktuğ Boz için "bir akıl sağlığı sorunu tespit edilmedi" denildi. İlk inceleme raporunun ardından Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu da "yaptığı işin farkında ve pişmanlık duyuyor, çağrışımlar düzgün, amaca varıyor, ceza sorumluluğunu etkileyecek psikopatoloji saptanmadı" değerlendirmesi yaptı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ
Davada savcı, mütalaasını açıkladı. Buna göre Boztuğ hakkında "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

NİSAN AYINA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, failin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair alınan raporların değerlendirilmesi için dosyanın Adli Tıp Üst Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı ATK'den gelecek olan raporun beklenmesi ve avukatların mütalaaya karşı savunma yapması için 22 Nisan'a erteledi.

BAŞAK'IN AİLESİ ADALET İSTEDİ
Duruşma sonrası Başak'ın annesi Beyhan Cengiz ve avukatları basın açıklaması gerçekleştirdi. Beyhan, kızı için adalet isterken, avukatları ise failin akıl sağlığının yerinde olduğunu belirterek herhangi bir indirime gidilmemesi gerektiğini vurguladı.