29 Mart 2024 Cuma

Başak Cengiz'i katleden Boz'a ağırlaştırılmış müebbet

Başak Cengiz'i sokak ortasında samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz'un tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasında, katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 9 Kasım 2021'de Başak Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz'un tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Fail Can Göktuğ Boz duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Başak Cengiz'in ailesi ve taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak Adli Tıp Kurumu (ATK) Üst Kurulu'ndan gelen rapor okundu. Raporda, fail Can Göktuğ Boz'un cezai ehliyetinin 'tam olduğu' kaydedildi. Failin avukatları ise ATK raporunu kabul etmediklerini belirtti.

Savcılık, ATK Üst Kurulu'ndan gelen raporu dikkate alarak mütaalasını tekrarladı ve faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Mütalaadan sonra söz alan Başak Cengiz'in ailesi, failin akli dengesinin yerinde olmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.