28 Mart 2024 Perşembe

Baro Genel Kurulu'nda Feyzioğlu'na tepki

TBB'nin 36'ıncı Olağan Genel Kurulu'nda delegeler, Başkan Feyzioğlu'na sert eleştirilerde bulundu. Kocaeli Baro Başkanı Candemir, Feyzioğlu'na görevi bırakması çağrısında bulundu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu'nda delegeler Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu'na, iktidardan yana tutumu nedeniyle sert eleştirilerde bulundu.

Genel Kurul'da söz alan delegeler, 'çoklu baro yasası' konusunda Feyzioğlu'nun yaklaşımına tepki gösterdi. Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Feyzioğlu'nun "çoklu baro yasası" protestosunda Ankara'ya alınmayarak 27 saat bekletilen baro başkanlarının yanına geç geldiği için dilediği özrü hatırlattı. "Ben özrünüzü kabul ediyorum ve bu görevden affınızı rica ediyorum" diyerek, Feyzioğlu'na görevi bırakma çağrısında bulundu.

'ÇOKLU BARO SİSTEMLİ SON GENEL KURUL OLACAK'
İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu da ilk kez TTB genel kurulunda ikinci bir baro olduğunu belirterek, "Bu yeni çıkan yasa ile yapılmış ilk genel kurul. Bu yeni düzenle yapılmış son genel kurul olacaktır. Temsiliyetteki adaletsizlik üç yıl sonraya taşınmayacaktır. Size güvenerek söylüyorum, kendime değil" dedi.

Durakoğlu, 12 baro ile olağanüstü genel kurul çağrısı yaptıklarını hatırlatarak, "Toplamam dedi, yeni bir yasa çıktı sonra 10 baro yetmez 25 baro olacak dedi. Yeni bir yasa çıktı seçim yapamazsın olağanüstü genel kurulda dedi" sözleriyle "çoklu baro yasasıyla" yapılan değişikliklere tepki gösterdi.

Durakoğlu, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun "çoklu baro yasasının" geri çekilmesi için heyet kurduğunu ve bu heyetin partilerle görüştükten sonra AKP grup başkanvekillerinin yasaya ilişkin "Biz baro başkanlarının görüşünü aldık" dediğini anımsatarak, "Siz bir birlik başkanının baro başkanına tuzak kurduğuna tanık olabilir misiniz" sorusunu yöneltti.

Feyzioğlu'nun değişmesi gerektiğini söyleyen Durakoğlu, "Yarın eğer bu salondan bir değişimi yaratmadan çıkarsak, 35 yıldır gördüğüm itibarsızlaştırma çalışmalarını tescil etmiş olacağız. Biz majestelerinin avukatları olamayız" diye konuştu.