7 Mayıs 2024 Salı

Baro başkanlarının direnişi sonuç verdi: Avukatlar yürüyüşe başladı

"Savunma Yürüyor" şiarıyla geldikleri Ankara'ya girmeleri polis tarafından engellenen Baro başkanlarının direnişi sonuç verdi. Baro başkanlarının yürüyüşüne izin verildi. İznin ardından avukatların yürüyüşü başladı.

Bulundukları illerden "Savunma Yürüyor" şiarıyla geldikleri Ankara'ya girmeleri pıolis tarafından engellenince bir inşaatın şantiye alanında 27 saattir eylem yapan baro başkanlarının direnişi kazandı. Baro başkanları, önce Eskişehir yolunda 300 metre yürüyecek, ardından otobüslerle Tandoğan'a geçecek. Buradan yeniden Anıtkabir'e yürüyecekler.

Türkiye Barolar Birliği eski başkanı ve CHP eski genel sekreteri Önder Sav İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Sav ve diğer yetkililerin yaptıkları görüşmeler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı.

Buna göre; polis çekilecek, baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek. Daha sonra otobüslere binecek olan baro başkanları, Tandoğan'da inerek Anıtkabir'e yürüyecek. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fezioğlu'nun ise yürüyüş kortejine alınmayacağı bildirildi.