26 Nisan 2024 Cuma

Baro başkanları Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etti

Cumartesi Anneleri'ni ziyaret eden Ankara, Adana, Sakarya, Antalya ve Bursa baro başkanları, şiddetin olmadığı dönemlerde Cumartesi Anneleri'nin yanında olamadıkları için özür dileyerek, bundan sonra dayanışma içinde olacaklarını söyledi.
Ankara, Adana, Sakarya, Antalya ve Bursa baro başkanları, Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarını İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde ziyaret etti.
 
Cumartesi Anneleri'yle görüşen baro başkanları, daha önceden kendilerini ziyaret edemedikleri için üzüntü duyduklarını belirtti.
 
Cumartesi Anneleri eyleminin yasalara aykırı olmadığını belirten Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, "Baskının ve şiddetin giderek artması hepimizin yüreğini yakıyor. Ankara Barosu olarak sonuna kadar sizlerle birlikte olmaya söz veriyoruz. Bu kadar masum eylem devlet eliyle durdurulmaya çalışılırsa daha da büyüyecektir. Türkiye'deki demokrasinin görüntüsünü siz veriyorsunuz. Sizin eyleminizi durdurmak için harcadıkları çabayı kaybedilen insanlar için harcasalardı bugün failler ortaya çıkmış olurdu. Sizinle her zaman dayanışma içinde olmayı taahhüt ediyoruz" dedi.
 
700'ü aşkın süredir devam eden Cumartesi Anneleri eylemini zaman zaman unuttuklarını ifade eden Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun da "Bugüne kadar sessiz süren eylemlerde şiddetin olmadığı dönemlerde yanınızda olamadığımız için özür diliyorum. Şiddete başvurulduğu anlarda buraya gelmek daha kolay emin olun. Barışçıl süren eylemlerde buralarda olmamız gerekiyordu" diye belirtti.
 
'İSTANBUL BAROSU NEREDE?'
 
Daha sonra söz alan kayıp yakını Muzaffer Yedigöl ise yıllardır sürdürdükleri mücadelede İstanbul Barosu'nun kendilerine sahip çıkmadığına vurgulayarak, "Nerede İstanbul Barosu? Bir gün bizi ziyaret etmedi, sahip çıkmadı. Sizin gelişiniz bizi duygulandırdı" diyerek baro başkanlarına teşekkür etti.