23 Nisan 2024 Salı

Barış Çakan'ı öldürenlere müebbet istendi

Ankara'da 20 yaşındaki Barış Çakan'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, sanıkların ‘Kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

Barış Çakan cinayetine ilişkin soruşturma tamamlandı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. Başsavcılık, tutuklu sanıklar Alperen B, Kubilay H.Y. ve 18 yaşından küçük Ö.K.Y. hakkında "Kasten öldürme" suçundan dava açtı. Çakan'ın ölümünden sorumlu üç kişinin ayrı ayrı müebbet hapsi istendi.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre iddianamede, Çakan'ın yanında olan ve üç kişiyi uyaran arkadaşı Bedirhan A'ya da "Yaralama" iddiasıyla ceza istendi. Düzenlenen iddianamede, 20 yaşındaki Çakan'ın babası Nihat Çakan ise "müşteki" olarak yer aldı. Çakan'ın, ezan okunduğu sırada arkadaşının yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı üç kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü öne sürülen iddianamede, "Her ne kadar şüpheliler maktul Barış Çakan'ı bıçaklamadıklarını beyan etmiş iseler de şüphelilerin beyanlarının birbirleriyle çelişir nitelikte olduğu ve şüpheliler Alperen B, Kubilay H.Y. ve Ö.K.Y'nin iştirak halinde hareket ederek maktul Barış Çakan'ı öldürdükleri anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Cinayeti ilk olarak duyuran Mezopotamya Ajansının haberine göre Çakan'ın dedesi ile iki kuzeni ise Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğünü söylemişti.