20 Nisan 2024 Cumartesi

Barış Atay'a saldıranlar 3 kişi tahliye edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'a saldıran 3 kişi serbest bırakıldı.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a saldıran 3 kişinin yargılandığı davaya İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu 3 SEGBİS ile bağlandı. 

ATAY: OLAY, YOL VERME KAVGASI DEĞİL, ŞİKAYETÇİYİM
Duruşmada konuşan Atay, olay günü arkadaşı ile Kadıköy Moda'da bir kafede buluştuklarını, gece yarısından sonra mekandan ayrıldıktan sonra yolda yürürken bir kişinin arkasından boğazına sarılarak küfürler ettiğini ve yumruk attığını söyledi.

Daha sonra diğer 2 sanığın da kendisine vurmasıyla yere düştüğünü kaydeden Atay, şunları aktardı: "Ben yerdeyken kapandım. Sanıklar o şekilde tekme ve yumruklarla beni darbetmeye devam ettiler. Çevreden bir şahıs 'Polisi aradım' deyince sanıklar kaçmaya başladı. Olay kesinlikle yol verme kavgası değildir. Sokak geniş bir sokaktı. Aramızda bir konuşma olmadan sanık Ömür Canpolat bana hakaret edip vurmaya başladı. Ben sanıkları tanımıyorum. Sanıkların beni tanıyıp tanımadığını bilmiyorum. Ancak bana hakaret ederlerken politik kimliğimi bildiklerini düşünüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim."

Sanıklardan Ömür Canpolat, "Kadıköy'de bu şekilde rahat yürünecek bir sokak yok" diyerek, Atay'la tesadüf eseri karşılaştıklarını iddia etti.

Atay'ın avukatı Özgür Urfa, sanıkların olayın başından bu yana gerçeğe aykırı beyanda bulunduklarını kaydederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanıkların avukatı İbrahim Alper Kahraman, suçun örgüt kapsamında işlendiği iddiasını kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ömür Canpolat, Çağlar Baştan ve Çağrı Hasan Çalışkan'ın "tutuklulukta geçirdikleri süre, delillerin büyük ölçüde toplanmış olduğu, suçun örgüt faaliyeti kapsamında işlenip işlenmediği ile ilgili yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararının kesinleşmiş olması gerekçeleriyle, adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyelerine karar verdi.