19 Mayıs 2024 Pazar

Barış Atay'a destek, Ahmet Hakan'a tepki

Oyuncu Barış Atay hakkında "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan'a tepki gelirken, gözaltına alınan Atay'a destek artıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Barış Atay'ın bu sabah gözaltına alındı.
 
Barış Atay'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındığı kaydedildi. 
 
Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.
 
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajı medya sonrası "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Hükümete yakın medya organlarında da Atay, bu mesajı sonrası hedef gösterilmişti.
 
Atay'ın gözaltına alınmasının ardından sosyal medyadan Atay'a destek mesajları gelirken, Ahmet Hakan ise protesto edildi.
 
Sosyal medya mesajları şöyle:
 
Oyuncu Mert Fırat: Algı yönetenler, tetikçiler, üçlü pirizler, yalaklar ve dönekler yine meydanda anlaşılan. Biz halkız unutmayacağız. Sistem intikamcı kindarları yaratırken çanak tutanlar asıl vatan hainlaridir! #barısatayyanlızdeğildir.
 
Oyuncu Şevket Çoruh: #BarişAtayYalnızDeğildir
 
Yazar İrfan Değirmerci: "Yargılanacaksınız" demek tehdit etmek değildir. "Haddini bildirin" yazmak gazetecilik değildir. Ahmet Hakan’ın yaptığı gazetecilik değildir.#BarışAtayYalnızDeğildir
 
Şair Sunay Akın: Özürü kabul etmemek, "yargılanacaksınız" demek, düşüncedir... Düşünce suç olamaz!#BarısAtayYalnızDeğildir
 
Yazar Özgür Mumcu: Barış Atay, “affetmeyeceğim” ve “yargılanacaksınız” dedi. Neresi suç bunun? Özrünüzü kabul etmeyeni hapse mi atıyorsunuz?