18 Mayıs 2024 Cumartesi

Barış Anneleri: Mektubumuzu almayan KDP, düşmanı 'hazır ol'da bekliyor

Kuzey ve Doğu Suriye'deki Barış Anneleri gönderdikleri mektubu almayan ancak "Efrîn Sivil Meclisi" ile görüşen Mesut Barzani'ye tepki göstererek, "Bizim Pêşxabur'dan geçmemize izin vermeyenler işgalcileri, düşmanı ağırlamak için hazır bekliyor. Bu görüşme ihanetin tasdik edilmesi görüşmesidir" dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, Federe Kürdistan Bölgesi'ne gelen Türkiye'ye bağlı "Efrîn Sivil Meclisi" ile görüştü. 74 gündür Sêmalka Sınır Kapısı'nda nöbette olan ve Peşxabûr'a geçişi KDP tarafından defalarca engellenen Barış Anneleri görüşmeye tepki gösterdi.

Hawar Haber Ajansı'na (ANHA) konuşan Barış Annesi Şemsîxan Gulo, KDP'ye mektup vermek için defalarca Federe Kürdistan'a gitmek istediğini fakat talebinin her defasında reddedildiğini söyledi. "KDP sadece düşman ağırlıyor" diyen Şemsîxan, "Pêşxabûr'a geçmemize izin verilmedi. Şehit edilen gerillaların cenazelerini vermeyerek, Türk devletiyle ortaklık yaptıklarını kanıtladı. Şimdi de Efrîn'i işgal edenlerle bir araya geldi. Bizim bir mektubumuzu almak için bile hazır olmayanlar işgalcileri ağırlamak için hazır olda bekliyor. Bu görüşme ihanetin tasdik edilmesi görüşmesidir" şeklinde konuştu.

Daha önce de Suriye Muhalefet Cephesi eski Başkanı Nesir El Herîrî'nin Barzani ile bir araya geldiğini hatırlatan Şemsîxan, "İşgalcilerle bir araya gelen Mesut Barzani ciğeri yanan annelerle görüşmeye yanaşmadı. Bu kabul edilebilir bir şey midir" diye sordu.

İşgalcileri ve düşmanı ağırlayanların Rojava'nın işgalinde parmağı olduğunu söyleyen Şemsîxan, KDP'nin her alanda Türk devletinin işgalini meşrulaştırdığını vurguladı.

Mesut Barzani'ye tepki gösteren Semîra Xelîl de, "İşgalcilerin Hewlêr'de ağırlanması Rojava işgalinin onaylanması anlamına geliyor. Barış Anneleri olarak düşmanın sevineceği adımların atılmasını kabul etmiyoruz. KDP'nin yaptığı bu yanlışlardan artık dönmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.