20 Nisan 2024 Cumartesi

Barış Anneleri: Herkes tecride karşı çıksın

Leyla Güven'e destek için açlık grevine girmeleri üzerine polislerce karga tulumda gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Barış Anneleri, bu eylemi sahiplenmenin bir vicdan meselesi olduğunu söyleyip, herkesi tecride karşı çıkarmaya davet etti.
Leyla Güven'e destek için Diyarbakır'da 3 günlük açlık grevine girmeleri üzerine HDP İl Örgütü binasına yapılan polis baskını ile gözaltına alınıp, serbest bırakılan Barış Anneleri Meclisi üyeleri basın toplantısı düzenledi.
 
İHD Diyarbakır Şube binasındaki toplantıda konuşan Barış Annesi Makbule Özbek, açlık grevine girme nedenini anlattı. Leyla Güven'in ve cezaevlerindeki diğer siyasi tutukluların taleplerine destek vermenin bir vicdan meselesi olduğunu ifade eden Özbek, bu konuda çağrıya gerek olmadığını vurguladı.x
 
Özbek, polisin yaptığı baskında yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "Beni gözaltına almak için üzerime çullandılar. Ama gençlerin bağrış çağrış sesleri geliyordu. Belliydi onları darp ediyorlardı."
 
Oraya barış için gittiklerini ama buna izin vermedikleri söyleyen Özbek, "Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın ve görüşmeler sağlansın. Açlık grevleri eylemine ses verilsin" talebinde bulundu.
 
‘ÇORAPLARLA KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜK'
 
Gözaltına bir diğer Barış Anneleri Meclisi üyesi Rahime İnce de Leyla Güven'in talebinin haklılığı nedeniyle açlık grevi eyleminde yer aldıklarını belirtti. "Bizler Barış Anneleri'yiz ve hesapta İnsan Hakları Haftası'ndaydık ama hepimizi toplayıp gözaltına aldılar" diyen İnce, "Suçumuz yoktu. Leyla'nın eylemini duyduk, o da bir annedir. Çocukların ölmesini istemediği için eyleme başladı. Bunun için eyleme girdik" ifadelerini kullandı.  
 
Artık savaşa 'yeter' dediklerini belirten İnce, "Toplasan orada 10 anne yoktu ama yüzlerce polis başımıza dikildi. 5-6 annemiz çoraplarla karakola getirildi, ayakkabılarını bile giymelerine izin verilmedi. Herkese sesleniyoruz;  tecrit kalksın, Leyla Güven'in talebi kabul edilsin" dedi.