18 Nisan 2024 Perşembe

'Banu Özdemir derhal serbest bırakılmalıdır'

Camilerde Çav Bella marşının çalındığı görüntüleri yayınladığı için tutuklana CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özdemir'in derhal serbes bırakılmasını isteyen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın zapturapt altına alma politikalarına karşı direneceklerini kaydetti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçler, camilerin merkezi sistemine girilerek Çav Bella marşının çalındığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in tutuklanmasına tepki gösterdi.

Yazılı yapılan açıklamada, Özdemir'e bu kadar kısa sürede görüntülere nasıl ulaştığı yönünde sorular yöneltildiği aktarıldı. Özdemir'in söz konusu videoları internette yayınlanmasının ardından indirerek paylaştığı belirtilen açıklamada, herhangi bir aşağılama ya da hakaret içermeden paylaşım yaptığı ifade edildi. Açıklamada, "Buna rağmen Özdemir, 'dini değerleri aşağılama' suçlaması ile tutuklandı. Öncelikle her inançtan tüm insanların ibadet merkezlerine yönelik her türlü saldırının karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz" denildi.

Sırf olayın görüntülerini paylaştı diye bir kişinin tutuklanmasının haksız ve hukuksuz olduğu vurgulanan açıklamada, "Kaldı ki iktidar partisinin seçim şarkısının camilerden çalındığına, yine camilerin iktidar partisinin taraftarları tarafından düzenlenen çeşitli toplantılarda nasıl kullanıldığına uzak olmayan bir geçmişe tanık olduk" ifadeler yer aldı.

'İKTİDARIN ZAPTURAPT ALTINA ALMA HAMLELERİNE KARŞI DURACAĞIZ'
Kayyum atamaları ile belediyelerin kadın çalışmaları yok edilirken, Diyarbakır'da çocuk istismarını meşrulaştıran yasa tasarısına karış eylem yapan Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile Rosa Kadın Derneği yöneticilerinin evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındığı hatırlatılan açıklama, şöyle devam etti: "Diyarbakır'da iktidarın politikalarına karşı çıktıkları için gözaltına alınan kadınlar da camiden şarkı çalınmasının görüntülerini paylaştığı için tutuklanan Banu Özdemir de yalnız değildir. Derhal serbest bırakılmalıdırlar. Ekonomik, toplumsal, siyasal olanakları daralmış olan iktidarın artık 'rıza'yı kolay üretemediğini, 'zor'u giderek daha fazla öne çıkardığını biliyoruz. Bundan başka çıkış yolu olmayan iktidarın tek adam yönetiminin hayatlarımızı tümüyle zapturapt altına alma hamlelerine hep birlikte karşı duracağımızı belirtiyoruz."