9 Mayıs 2024 Perşembe

Balcan: Yasaları çiğneyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız

KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Başkanı Balcan, PTT özellikle sarı sendika amaçları doğrultusunda hareket eden ve liyakatsiz idareciler tarafından belirlenen maddelerin ihlal edildiğin söyledi. Balcan, bu ihlallere karşı suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. 

Haber-Sen Genel Başkanı Memust Balcan, PTT'de özellikle son dönemde sarı sendika yöneticisiyken atanan bazı Daire Başkaları, Başmüdürler, Başmüdür Yardımcıları, Müdürler ve farklı idari pozisyondaki idarecilerin, farklı sendika üyelerine baskı uygulayarak yetkili sendikanın temsilciliğini yaptığını kaydetti. 

Yetkili sendikanın amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ve diğer sendika üyelerinin yerlerini değiştirmek suretiyle baskı uyguladığını aynı zamanda Genel Müdürlüğün de buna çanak olduğunu belirten Balcan, liyakatsiz idareciler tarafından belirlenen maddelerin bir bir ihlal edildiğini söyledi. 

Balcan, "Bu ihlallere karşı KESK Haber-Sen olarak mücadelemizi veriyoruz ve davaların çoğunu kazanıyoruz. Fakat kazandığımız davaların bütün masrafları kurum tarafından karşılandığı için bu usulsüz ve hukuksuzluğu yapanın yanına kar kalıyor. Bundan sonraki süreçte hukuksuzluğa sebep olan idari amirlerin dava ücretlerini ödemesi konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Aynı zamanda Anayasayı ve yasaları çiğneyenler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarında suç duyurunda bulunacağız" dedi.