30 Nisan 2024 Salı

Bakırköy'den seslendiler: İstismarcı Volkan Kabak'ı korumayın

İkitelli'de çocuğa yönelik istismarda bulunan; yargı ve polis tarafında korunan Volkan Kabak'ın yargılamasına başlandı. Duruşma öncesi Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan anne Ş.C, "Başka çocuklar yaşamasın" dedi ve adalet istedi.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, İkitelli'de çocuğa yönelik istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılanacağı ilk duruşma öncesi Bakırköy Adliyesi önünde açıklamaya yaptı.

İstismara uğrayan çocuğun ailesi ve dava avukatlarının da katılımıyla yapılan açıklamada; "İstismar suçtur, aklanmaz", "Koruma aklama yargıla", "Volkan Kabak tutuklansın", "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz" yazılı dövizler açıldı.

'YARGI VE POLİS İSTİSMAR FAİLİNİ KORUDU'
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Sözcüsü Sinem Tuğcu, Kabak'ın istismar sonrası yargı tarafından verilen ev hapsi ile adeta ödüllendirildiğini ve mahalleye polis koruması eşliğinde getirildiğini kaydetti.

Tuğcu, kadın ve çocuklara düşman politikadan beslenenlerin istismar faili Volkan Kabak'ı korumaya devam ettiğini kaydetti.

ANNE Ş.C: BAŞKA ÇOCUKLAR BUNU YAŞAMASIN
Anne Ş.C'de şu ifadeleri kullandı: "Adam tutuklansın hak ettiği cezayı alsın başka çocuklar bunu yaşamasın. Adalet istiyorum."

ŞEN: MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Dava avukatlarından Diren Cevahir Şen, son dönemde artan çocuk ve kadına yönelik erkek şiddetine dikkat çekti. Özellikle İstanbul Sözleşmesi'nden çekilinmesiyle birlikte kadına, çocuğa ve hayvana yönelik şiddetin hız kazandığına vurgu yapan Şen, "Aslında kadın yönelik şiddetin ihya edildiğini ve yol verildiğini" söyledi.

Erkek şiddetinin yopyekün sürdüğünü kaydeden Şen, bu nedenle hukiki süreçle birlikte sokakta da mücadele ettiklerini belirtti.

Açıklamanın ardından davanın görüleceği 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçildi.