20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bakırköy Özgürlük Meydanı?nda gözaltılar protesto edildi

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda gözaltına alınan KESK'lilerden 15'i serbest bırakılırken, aynı yerde basın açıklaması yapan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB polis saldırısını kınadı.
KHK direnişçilerine yönelik polis saldırısı ve gözaltılar Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda protesto edildi. Emekçiler, arkadaşları serbest bırakılana kadar meydandan ayrılmadı. 
 
KESK, TTB, DİSK ve TMMOB'un çağrısıyla bir araya gelen kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “AKP gidecek biz kalacağız”, “Gözaltılar serbest bırakılsın” sloganlarını attı. Eyleme, KHK direnişçisi olan, HDP İstanbul Milletvekili adayı Sema Uçar da katıldı.
 
Açıklama yapan Haber Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Melek Bal, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin 67 haftadır Kadıköy Boğa ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylemlerini sürdürdüğünü hatırlattı. 
 
Arkadaşlarının gözaltına alınmasının hukuki olmadığını belirten Bal, “Herkes gibi emekçiler de seçim dönemlerinde taleplerini yüksek sesle dillendirme haklarına sahiptir” dedi. 
 
GÖZALTILAR SERBEST
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda iki grup halinde gözaltına alınan 29 kişi işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan emekçiler, "AKP'ye boyun eğmeyeceğiz" sloganıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'na geldi.