19 Mayıs 2024 Pazar

Bakırköy Kadın Hapishanesi idaresi Suruç katliamını savundu

Bakırköy Kadın Hapishanesi'ne gönderilen "Kardeşlik işçisi Cemil Yıldız" adlı kitap Suruç'ta katledilen 33 devrimciyi övdüğü gerekçesiyle tutsaklara verilmedi. Yasak kararı alan Kurul, Suruç'ta IŞİD çetesi tarafından katledilen 33 Düş Yolcusuna "terörist" diyerek katliamı savundu.
Bakırköy Kadın Hapishanesi'ne gönderilen "Kardeşlik işçisi Cemil Yıldız" adlı kitap Suruç'ta katledilen 33 devrimciyi övdüğü gerekçesiyle tutsaklara verilmedi.
 
Hapishanelerde yaşanan antidemokratik uygulamalar devam ediyor. Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde bulunan Zeynep Gerçek, Hülya Gerçek, Birgül Mızrak, Semiha Şahin ve Hatice Duman'a ziyaretçileri tarafından getirilen "Kardeşlik işçisi Cemil Yıldız" adlı kitabın önsözünde yer alan "Suruç'ta katledilen 33 devrimciyi unutturmamak, hatırlatmak sorumluluğumuzdur" cümlesini "örgütü ve üyelerini övdüğü" şeklinde yorumlayarak skandal bir ifade kullandı.
 
Bakırköly Kadın Hapishanesi Eğitim Kurulu Başkanlığı'nın, yasak kararındaki skandal ifadeler bununla kalmadı. Kitapta geçen bazı kelime ve cümleleri cımbızlayan Kurul, Suruç'ta IŞİD çetesi tarafından katledilen 33 Düş Yolcusunu "terörist" ilan ediyor. Kararda şu skandal ifadeler yer aldı: "Kitabın 57. sayfasında Suruç'ta güvenlik güçlerinin terör örgütüne yapmış olduğu müdahaleyi 'alçak, barbar saldırı' olarak nitelendirerek devleti ve güvenlik güçlerini kötü göstermeye çalıştığından; 69. sayfada Suruç'ta öldürülen 33 teröristin öldürülmesini 'devletin kalleşçe katliamı' olarak niteleyip ölenleri şehit ve kahraman gibi gösterdiğinden; 120. sayfa ve sonrasında 'Düş Yolcuları...' başlıklı bölümde Suruç'ta ölen teröristlerin isimleri, resimleri ve her birinin altında övücü yazılar olduğundan, kitabın genel olarak terör örgütü ve teröristleri övücü yayın yaparak desteklediğinden..."
 
Tutsaklara yapılan tebligatta, kitabın mahkemelerce yasaklanmadığı belirtilirken, kurum güvenliğini tehlikeye düşürücü yazı, fotoğraf olduğu gerekçesiyle kitabın kabul edilemeyeceği kaydedildi.
 
Tebligatın sonuç kısmında şu ifadelere yer verildi:
"Ceza infaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tüzüğün 92, 186/1 ve 188/2. maddelerindeki düzenlemelerin saklı tutularak, dilekçelerine istinaden ziyaretçilerine iade edinceye kadar kurum kütüphanesinde muhafaza edilmesine, kararın hükümlü/tutuklulara tebliğine, karara karşı tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde İnfaz Hakimliği'ne şikayet, infaz Hakimliği kararına karşı da 7 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz yargı yolunun açık olduğunun katırlatılmasına, oy birliği ile karar verildi."