25 Nisan 2024 Perşembe

Bakırköy Hapishanesi'ndeki sosyalist kadınlardan Güven'e mektup

Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'nde olan sosyalist kadınlar Leyla Güven'in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevinin 120. gününde.
 
Hapishanelerde birçok tutsak süreli/dönüşümlü veya süresiz/dönüşümsüz açlık grevi direnişi ile Güven'e destek veriyor. Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'nde açlık grevinde olan sosyalist kadınlar, Güven'e 8 Mart mektubu gönderderek dayanışma duygularını iletti.
 
Sosyalist kadınların mektubunu Güven, sosyal medya hesabından "Yüreği özgür kadınlara selam olsun!" diyerek duyurdu.
 
Sosyalist kadınların mektubu şöyle:
 
"Sevgili Leyla Yoldaş, 
Dışarıda kar taneleri; avuçlarımıza düşerken sanki nefesinin karıştığı serin rüzgarları taşıyordun mekanımıza. Kar taneleri avucumuzun içinde hızla eriyip giderken aynı zamanda seninle sonsuz bir voltada gibiyiz. Diğer yandan yüreğimizde her gün biraz daha harlanan ateşe sözlerinin anlamını katarak yeni bir bahara da adım atmış olduk. Bu yüzden sen hapishanede de dışarıda da olsan bir kar tanesi kadar yakınsın bize.
 
Kadınların yeryüzüne armağan ettiği ateşin güzelliği kadar bakan gözlerinin bugün açlığın içinde yeni yaşamımızın hakikatini de açığa çıkardığını bu 8 Mart'ta yoğun hissettiğimizi belirtelim. Kadınlar dünyanın her yerinde, dağlarda, sokaklarda, zindanlarda en çokta senin yüreğinde dans edecek bundan dolayı.
 
Bu duygularla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Ve kucaklayıp öpüyoruz seni bir kez daha.