28 Mart 2024 Perşembe

Bakırköy Belediyesindeki emekçiler TİS hakları için eylem yaptı

Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri Bakırköy Belediyesi önünde yaptıkları TİS eyleminde "Taleplerin ne kadar makul olduğu ne kadar asgari olduğu ortadadır" denildi.

Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri yaptıkları 17. eylemde toplu iş sözleşmesi (TİS) haklarını istedi. Belediye yönetimine TİS görüşmelerine başlaması çağrısında bulunan emekçiler, “Bundan sonra atılacak somut adımı işveren tarafının atması gerekmektedir. Biz somut adımları tükettik" dedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına, eylemlere katıldıkları için işten atılan Genel-İş üyesi iki işçi ve DİSK bağlı sendika yöneticileri katıldı.

Eylemde basın açıklamasını yapan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Adem Erdem, "Artık sağır sultanın bile duyduğu tekliflerimizi işverene defalarca anlattık. Birinci yıl için 200 TL ikinci yıl için 200 TL talebinde bulunduk. İşveren bize birinci yıl için 155 TL ikinci yıl için sıfır zam teklifinde bulundu. İşyeri meclisi karar alıcı meclis burasıdır. Biz bu teklifi kabul etmiyoruz" dedi.

Erdem, "Taleplerin ne kadar makul olduğu ne kadar asgari olduğu ortadadır. Buna karşın somut bir adım bekliyoruz. Zaten biz 400 lira zam beklerken 200 liraya düşmüşüz, bundan sonra atılacak somut adım işverenden beklenmektedir. Biz somut adımları tükettik" diye konuştu.