19 Mayıs 2024 Pazar

Bakırköy Belediyesi işçileri eylemlerini CHP Genel Merkezi önüne taşıyor

Bakırköy Belediyesi işçileri, atılan iki işçinin işe geri alınması ve TİS görüşmelerinde taleplerinin kabul edilmesi için CHP İl Başkanlığı önünde Cumartesi günü eylem yapacaklarını duyurdu.

DİSK'e bağlı Genel-İş Se0ndikası İstanbul Avrupa Yakası 2 No'lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yaptıkları eylemle sürüncemede bırakılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin talepleri doğrultusunda sonlandırılmasını ve işten atılan iki işçinin geri alınmasını istedi.

ÇİFTÇİ: EYLEMİMİZİ CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNE TAŞIYACAĞIZ
Eylemde konuşan Genel-İş Se0ndikası İstanbul Avrupa Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, "Biz toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. İnsanca çalışma koşulları insanca yaşayacak ücret istiyoruz. Belediye başkanı ise açlık sefalet ücretini dayatmaya devam ediyor" dedi. İşçilerin işten atıldığını söyleyen Çiftçi, "Eylemlerimiz sonuna dek devam edecek işçilerin talebi doğrultusunda eylemimizi CHP Genel Merkezi önüne taşıyacağız" diye konuştu.

DOĞAN: SENDİKALI OLMA HAKKIMIZ ENGELLENİYOR
Ardından basın açıklamasını okuyan Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan, "2018 mayıstan bugüne kadar belediye başkanının keyfi itirazıyla sendikal üyelik hakkımız ve toplu iş sözleşmesi yapma yetkimiz sürüncemeye alınmıştır. KHK ile belirlenen ücret ve sosyal haklarımız belediye yönetiminin keyfi uygulaması ile aşağı çekilmişti. Belediye başkanı bizleri açlıkla sınamaya çalışmaktadır" dedi.

İşçilerin sendikadan istifaya zorlandığını söyleyen Süreyya Doğan, "İstifa etmeyen iki arkadaşımız işten çıkarılmıştır. İşten çıkarmanın yasak olduğu bugünlerde bu hükümler de hiçe sayılmıştır. Taleplerimiz açık ve nettir. İşten atılan işçiler geri alınsın. Ücretlerimizde düşüş yapılmasın. Sendikalı olma hakkımız tanınsın, yapılan itirazlar derhal geri çekilsin" dedi.

Doğan cumartesi günü CHP İl Başkanlığı önünde eylem yapacaklarını ifade etti.