20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bakırköy Belediyesi grevi sona erdi

Bakırköy Belediyesi işçilerinin "sıfır zam" dayatmasına karşı yüz gündür sürdürdükleri grev, Belediye-İş sendikasıyla yönetimin anlaşması üzerine sona erdi. İmzalanan toplu iş sözleşmesinde 2022 için yüzde 11 zam yer alırken, sosyal haklarda iyileştirme ve iş güvencesine yönelik maddeler yer almadı.

Belediye-İş'in örgütlü olduğu Bakırköy Belediyesinde işçilerin 25 Ekim'de "sıfır zam" dayatmasına karşı başlattığı grevin 100'üncü gününde belediye yönetimi ve Belediye-İş Sendikası anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre 2020 yılı için yüzde 6, 2021 yılı için yüzde 8, 2022 için ise yüzde 11 zam alındı.

Sendikanın grevin başından beri "Kırmızı çizgimiz" dediği sözleşmeli işçiler için iş güvencesi ve sosyal haklarda iyileştirme yapılması gibi maddeler sözleşmede yer almadı.

Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, "Elbetteki bir sendika greve çıktığında taleplerini en yüksekten dile getirir, aşağıya doğru makul bir yerde anlaşmaya varılır, buradaki ücretler ülke şartlarına ve hayat pahalılığına bakıldığında birçok belediyeye göre daha iyi olsa da geçinmemiz için yeterli ücret olmadığını biliyoruz" dedi.