3 Mayıs 2024 Cuma

Bakırhan: Kürt basını çok büyük bedellerle bugünlere geldi

Kürt Gazeteciliği Günü dolayısıyla Jinnews ve MA Ankara bürolarını ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Bakırhan'ın da bulunduğu heyet, Kürt basınının büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldiğini kaydetti. Kürt gazeteciliğinin Kürt halkının dayanışmasıyla özgür günler yaşayacağı belirtildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, PM üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyet, 22 Nisan Kürt Gazeteciliği Günü vesilesiyle Jinnews ve Mezopotamya Ajansı Ankara bürolarını ziyaret etti.

Kürt Gazeteciliği Günü'nü kutlayan heyetimizi gazeteciler karşıladı. Burada konuşan Bakırhan, Kürt gazeteciliğinde çok büyük bedeller ödendiğini kaydetti. Bakırhan, "Midhat Bedirxanlardan Apê Musalara, Nagihan Akarsel'den günümüze kadar Hüseyin Aykolların devam ettirdiği bu emek bu çaba çok değerli ve kıymetlidir. Kürt Gazetecilik Günü'nü kutluyoruz. Çok kolay bugünlere gelinmedi. Çok büyük bedeller ödendi. Çok kısıtlı imkanlarla birlikte sistemin en başta hedef aldığı gazeteciler bu onurlu bayrağı düşürmeden günümüze kadar getirdiler. Eminim ve inanıyorum ki önümüzdeki günlerde Kürt halkının ortak mücadelesiyle birlikte Kürt gazeteciliği daha iyi ve özgür günler yaşayacaktır. Bunun mücadelesini veriyoruz. Siz özgür basını da bu ısrarcı, inatçı ve vazgeçmeyen, imkansızlıklar içerisindeki bu duruşunuzu saygıyla selamlıyorum. Çok kıymetli ve değerlidir. Gününüz kutlu olsun" dedi.

Gazeteci Hüseyin Aykol ise, Kürt basınının tarihçesine değinerek, yaşadıkları zorluklara ve katliamlara dikkat çekti. Bu yürüyüş boyunca 50'ye yakın Kürt Gazetecinin katledildiğini, çok büyük çoğunluğunun hapishanede olduğunu ancak bu mücadeleden vazgeçmediklerini belirten Aykol, Kürt basınına daha güçlü sahip çıkma çağrısı yaptı.