2 Mayıs 2024 Perşembe

Bakırhan Kars'ta mücadeleye çağırdı

Partisinin Kars'ta düzenlediği seçim mitingine katılan Bakırhan, kayyumun kente hizmet vermediğinin altını çizdi. Bakırhan, halklara DEM Parti'ye oy vermeye ve mücadeleye çağırdı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kars'ta bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda 31 Mart yerel seçim mitingi düzenledi. Binlerce kişi mitinge akın etti. Uzun süre halayların çekildiği mitingde coşku durmadı.Ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunun ardından DEM İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönen kitleyi selamladı.

DERMAN: ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞÜ ESAS ALACAĞIZ
Kars Belediye Eşbaşkan adaylarından Arzu Savaş Derman, kentin hizmet görmediğini ifade etti. Derman, "Sokaklar çöp yığınları ve bakımsızlıktan ötürü kullanılamaz hale geldi. Halkımızın sorunlarını demokratik bir yönetim anlayışıyla bizler çözeceğiz. Kars, Türkiye'nin aynasıdır. Farklı diller, etnik kimlikler, kültürler ve inançlar yüzyıllardır bir arada yaşayarak bugünlere gelmiştir. Bizler demokratik bir belediyecilik anlayışıyla; Azeriler, Terekemeler, Kürtler ve tüm inançlar için eşit bir biçimde çalışacağız. Çok dilli ve çok kültürlülüğü esas alacağız" dedi.

KARAHANCI: HALK SÖZ SAHİBİ OLACAK
Eşbaşkan adayı Kenan Karahancı ise, "Kentin çözülmeyen sorunlarını birlikte çözeceğiz. Halkın söz sahibi olacağı, adil bir şekilde yöneteceğiz. Sizlerin oylarıyla belediyeyi aldık ve kayyım atandı. Bugün Karslı olmayan taşımalı seçmen getirerek irademizi gasp etmeye çalışıyorlar. Rantçılar, kartçılar, hırsızlar, çeteler bizlerin belediyeyi almamızı istemiyorlar" diye konuştu.

'NAMAZ KILIYOR AMA BÜTÇEYİ ÇARÇUR EDİYOR'
Partinin Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de kitleyi selamladı. Ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuştu. Bakırhan, Kars kayyumunun belediye önünde kıldığı namazı hatırlattı. “Namaz kılacaksın ama Kars Belediyesi'nin bütçesini çarçur edeceksin. 3-5 tane mafyaya, sermayeye peşkeş çekeceksin" diyen Bakırhan, kayyumun kente hiçbir hizmet vermediğini de söyledi.

Bakırhan, "Burayı turizmin başkenti yapacağız. Bu turizmin başkenti olması gereken kentte bir Doğu Ekspresi var. Bir ara insanlar kaşar, bal sattı. Oteller dolup taştı baktılar ki Kars'ın emekçileri Doğu Ekspresi'nden yararlanıyor iki kişilik bir ailenin gidiş gelişini 25 bin liraya çıkardılar. Ne demek istiyorlar? Karsa gelmeyin, burada tatil yapmayın. Kars'ın emekçisi, kaşar üreticisi, lokantacısı, otelcisi geçinmesin, işsiz kalsın istiyorlar. Biz geldiğimizde turizmi tekrar canlandıracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

'MÜCADELE ETMEYE VE OY VERMEYE ÇAĞIRIYORUM'
Açlığa, yoksulluğa, gençlerin işsizleştirilmesine karşı mücadele edeceklerini söyleyen Bakırhan, “DEM Parti tekçiliğin ve zorbalığın panzehiridir. DEM Parti, demokratik Türkiye'den yana olan herkesin evidir ve adresidir. DEM Parti ağacının altına herkesi davet ediyoruz. Türkiye'de sizin yanınızda olacak, sizin için mücadele edecek olan bir parti varsa DEM Parti'dir. DEM Parti, sadece bir seçim partisi değil, mücadeledir, tarihtir. Onun için emekçilerin, yoksulların adresi DEM Parti'de bir araya gelelim. Çünkü biz 3'üncü yoluz. Kadınların, emekçilerin, gençlerin, ezilenlerin partisiyiz. Hiç kimse ama hiç kimse bizi 3'üncü yoldan vazgeçiremez, bize ayar veremez. Dümeni yanlış yere kıramaz, biz buna izin vermeyiz. 3'üncü yol faşizmle, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmenin yoludur. Bunun adresi de DEM Parti'dir. Bir yol varsa bizim yolumuzdur. Dolayısıyla Kars'ın Azeresini, Terekemesini, emekçisini Türkiye'nin neresinde olursa olsun üçüncü yol ağacının altında birleşmeye, mücadele etmeye ve oyunu vermeye çağırıyorum."

Miting müzik dinletisi ve çekilen halaylarla devam etti.