5 Mayıs 2024 Pazar

Bakırhan: En direngen kadına oy verdim

Ankara'da oy kullanan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kandıra Hapishanesinde rehin tutulan Gültan Kışanak'ı kastederek, "En direngen kadına oy verdim" dedi. Bakırhan, Kürdistan'daki taşımalı seçmenlere dikkat çekerek, "Halkımızı sandıklara, oy kullanmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart yerel seçimleri için oyunu Ankara'da kullandı. Güvenevler Mahallesindeki Ahmet Vefik Paşa İlkokulu'nda oyunu kullanan Bakırhan'a partinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Öztürk Türkdoğan ile DEM Partililer eşlik ettik. Bakırhan, oy kullanma işlemi sonrası kısa bir konuşma yaptı.

Bakırhan, şunları söyledi: "Hayırlı olsun. Umarım demokratik bir seçim olur diyeceğim ama buraya gelmeden önce bütün Kürt illerine kaçak seçmenler kaydırdıklarını hep beraber gördük.  O kentlerde yaşamayan asker, polis ve dışarıdan gelen seçmenler oy kullanıyor. En başından seçime bence şaibe karıştırıldı. Ona rağmen bütün gücümüzle halkımızı sandıklara, oy kullanmaya çağırıyoruz. Bugün de dünyanın en güzel kadınına, en nitelikli, en entelektüel, en direngen kadınına oy kullanmaktan dolayı çok mutlu oldum, gurur duydum."