6 Mayıs 2024 Pazartesi

Bakanlık göçmenleri sürgün ederek ırkçılığı teşvik ediyor

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ankara'da bulunan göçmenleri kentten sürgün etme kararı aldı. Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platformu, alınan kararı, ırkçı saldırganları teşvik etmek, ödüllendirmek olarak değerlendirdi, kararın iptal edilmesini istedi.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli göçmenlere dönük 11 Ağustos günü yapılan ırkçı saldırıda çok sayıda göçmenin yaralanması, ev ve iş yerlerinin talan edilmesinin ardından ırkçı saldırganları cesaretlendiren bir karar alındı.

Irkçı saldırıları teşvik eden AKP iktidarının İçişleri Bakanlığı, göçmenleri cezalandıran bir karara imza attı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 1 Eylül günü yaptığı açıklamada, 2 Eylül 2021 tarihi itibariyle Ankara sınırlarının geçici koruma kaydına kapatıldığı, başka illerde kayıtlı olup fiilen Ankara'da ikamet eden geçici koruma statü sahibi Suriyelilerin kentten gönderilmesi kararı aldığını duyurdu.

Göçmenleri Ankara'dan sürgün etme kararı İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ankara Valiliği, Göç İdaresi, Jandarma ve polis ortaklığıyla gerçekleştirilecek.

Ankara'dan sürgün edilecek göçmenlere, kayıtlı oldukları illere gönderildikten sonra ikamet bildirimi yükümlülüğü getirileceği ve takip edileceği açıklandı. Yine Ankara'da göç, uyuşturucu ve asayiş olaylarına neden olduğu iddia edilen metruk binaların ve bu binalarda ikamet eden göçmenlerin tespit edilerek yıkım ve tahliye işlemleri tamamlanacağı açıklandı. Herhangi bir koruma statüsü ya da ikamet izni bulunmayan düzensiz göçmenlerin ise Geri Gönderme Merkezlerine götürülerek ülkelerine geri gönderileceği duyuruldu.

IRKÇI SALDIRILAR TEŞVİK EDİLİYOR
Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platformu, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2 Eylül'den itibaren Ankara'da bulunan göçmenlere dönük aldığı kararı tepki gösterdi. Açıklamada, Ankara Altındağ'da Suriyelilerin dükkanlarının ve evlerinin taşlandığı ve ateşe verildiği hatırlatılarak, "Bütün bu olayların yaşandığı Ankara ili ile ilgili, adeta saldırganlara ödül verircesine, saldırganlıklarını teşvik edercesine bir karar" denildi.

Altındağ'daki saldırıya yönelik etkin bir cezalandırma yürütülmediğine dikkat çekilen açıklamada, saldırının ardından gözaltına alınan 148 kişinin serbest bırakıldığı, sadece 35 kişi hakkında adli soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın göçmenleri sürgün kararının cezasızlık politikasının devamı olduğuna vurgu yapılarak, "Ankara Altındağ'da saldırgan ırkçı gruplar, çeteler bir kez daha ödüllendirildiler. Irkçı saldırganlık her zaman olduğu gibi cezasız kaldı" denildi.

HİTLER BENZETMESİ
Almanya'da Hitler rejiminin iktidara gelme sürecinde de benzer süreçlerin yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "Naziler ilk önce Yahudilere ve komünistlere saldırdılar, Yahudi ve komünist olmayanlar olanlara seyirci kaldı. Nazi saldırganlığı kendisi gibi olmayan bütün toplumsal kesimlere saldırdığında ise çok geç olmuştu" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Ankara ile ilgili aldığı kararların acilen iptal edilmesi gerektiği vurgulandı, "Bütün göçmenler kardeşimizdir" denildi.