1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bakanlığın koruduğu öğretmen 9 öğrencisine cinsel istismarda bulundu

Öğrencilerine yönelik cinsel istismar saldırısında bulunmaktan 25 yıl hapis cezası alan ve dosyası Yargıtay'da olan Yüksel Özkan görevine devam ettirilerek başka çocuklara cinsel istismar saldırısında bulunmasının yolu açıldı. Özkan, Samsun'da İlkadım ilçesinde bulunan bir okulda görevine devam ederken 9 öğrenciye cinsel istismar saldırısında bulundu. Özkan, gözaltına alınarak, tutuklandı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir ilkokula geçen yıl atanan sınıf öğretmeni Yüksel Özkan, 9 öğrencisine cinsel saldırıda bulundu. Gözaltına alınan Özkan, tutuklanırken, hakkında çocuğa yönelik cinsel saldırı suçundan 25 yıl hapis cezası verildiği ortaya çıktı.

2010 yılında bir lise öğrencisine cinsel istismar saldırısında bulunduğu gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilen Özkan, ikinci kez 2016 yılında Samsun'un Canik ilçesinde bir okulda öğretmenlik yaparken çocuklara yönelik cinsel istismar saldırısında bulundu. Hakkında iki kez cinsel istismar saldırısı suçlaması bulunan Yüksel Özkan'ı koruyarak başka çocukların da benzer saldırıya uğramasına neden olan Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci saldırıdan sonra görev yerine değiştirmekle yetindi.

Çok kere çocuklara yönelik cinsel istismar saldırısında bulunan Yüksel Özkan hakkında Canik'teki saldırıdan 25 yıl hapis cezası verildi. Dosyanın Yargıtay'da olduğu öğrenildi.