2 Mayıs 2024 Perşembe

Bakanlığın koronavirüs tedbirleri HDP'lileri kapsamadı

Adalet Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında hapishaneler arasındaki nakilleri durdurduğunu açıklamasına rağmen tutuklu HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ve Musa Alkan Mardin'den Urfa'ya sevk edildi. 

Mardin'de 29 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınarak, 6 Mart'ta tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ve HDP Mardin eski İl Eşbaşkanı Musa Alkan, dün akşam saatlerinde Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesi'ne sevk edildi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün koronavirüse (Kovid-19) karşı hapishanelerde alınan tedbirler kapsamında 13 Mart'ta yaptığı “Ceza infaz kurumları arasındaki nakiller 2 hafta süreyle ertelenmiştir” açıklamasına rağmen yapılan sevkler dikkat çekti.

Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesine'ne sevk edilen her Ağaoğlu ve Alkan'ın avukatı Erdal Kuzu, duruma "Koronavirüs tedbirleri HDP'lileri kapsamıyor mu?" diye sorarak tepki gösterdi. Kuzu, "Bu süreçte yapılan bu sevkler müvekkillerimin sağlığa erişim ve yaşam haklarının hiçe sayılması anlamına gelmektedir. Bir an önce cezaevlerinde alınan tedbirlere uyulmalı, ayrıca tedbir amacıyla tutukluların ayrım gözetmeksizin geçici bir süreliğine de olsa tahliyeleri sağlanmalıdır" dedi.