19 Nisan 2024 Cuma

Bakan Koca'ya göre vaka sayıları azalıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya göre, koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 186 kişi yaşamını yitirdi, 11 bin 479 yeni 'vaka' tespit edildi. Vefat sayısı ise 22 bin 450'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatin verilerini sosyal medya üzerinden açıkladı. Test sayılarını düşürerek vaka sayılarını düşük göstermeye başlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 186 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Bakan bugünkü vaka sayısının 11 bin 479, toplam ölüm sayısının 22 bin 450, toplam vaka sayısının ise 2 milyon 307 bin 581 olduğunu söyledi.

Ağır hasta sayısının azaldığını söyleyen Bakan Koca, hastanelerdeki yükün de azaldığını iddia etti. Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre, İstanbul ve İzmir'deki vaka sayılarında yüzde 40, Ankara ve Bursa'da ise yüzde 60'a yakın düşüş yaşandı.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Valileri ve il sağlık müdürleri ile ayrı ayrı görüştüğünü duyuran Bakan Koca, 'aşı lojistik planlaması'nı gözden geçirdiklerini söyledi. "Bu dönemi güçlü bir aşılama programı için fırsata dönüştürmeliyiz. Bundan sonra en önemli gündemimiz aşı" diyen Bakan Koca'nın aşılama takvimine ilişkin bilgi vermemesi dikkat çekti.