18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bakan Bilgin, Migros işçilerinin mağdur olmayacağını iddia etti

Migros işçilerinin direnişi sürürken kamuoyunda oluşan tepkiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'i açıklama yapmaya zorladı. Şikayetler üzere Migros hakkında soruşturma başlatıldığını iddia eden Bilgin, hiçbir emekçinin mağdur edilmeyeceğini de öne sürdü. 

DGD-Sen üyesi Esenyurt Migros deposu işçilerinin direnişi sürüyor. Eylemlerini bir üst eşiğe taşıyan işçiler, Migros şubelerinin boykot edilmesini, kasaların kilitlenmesi çağrısı yapmıştı. Tuncay Özilhan'ın eski başkanı olduğu TÜSİAD ve patronu olduğu Anadolu Grup önünde 18 Şubat Pazar günü de Özilhan'ın evinin önünde eylem yapmıştı. Özilhan'ın evinin önüne polis yığınağı yapılmış, hakkını isteyen işçilere darp edilerek gözaltına alınmıştı. 

Migros'a yönelik tepkiler giderek artıyor. Özellikle işçilerin darp edilerek gözaltına alınması kamuoyunun gündeminde yer etmişti.

Tepkilerin artması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bilgin, Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili bakanlık olarak soruşturma başlattıklarını; hiçbir işçinin, emekçinin mağdur edilmesine göz yummayacaklarını iddia etti.