25 Nisan 2024 Perşembe

Bahçeli'nin tehditlerine HDP'den tepki

HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel, Bahçeli'nin Karar gazetesi yazarlarını tehdit etmesine tepki gösterdi. "Bahçeli'nin gazeteci ve siyasetçilere yönelik tehditleri linçlere dönüşmektedir" dedi. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Karar Gazetesi yazarları Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol'a "MHP'yi hafife almasınlar" yönündeki tehditlerine HDP'den tepki geldi.

HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Özellikle son dönemlerde Türkiye'de basın özgürlüğü üzerindeki baskı ve saldırılar korkunç boyutlara varmıştır. Basın emekçileri gözaltı, tutuklama ve işsiz bırakılma gibi tehditlerle yüz yüze bırakılmıştır. Yurttaşların en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü bu sayede tamamıyla ortadan kaldırılmak istenmektedir. Devlet Bahçeli'nin ve MHP'li yöneticilerin açıktan yaptığı tehdit ve hedef göstermeler sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilere dönük toplu linçlere dönüşmektedir" dedi.

Temel, "Faşizm, tarihi boyunca hakikati karartmak için bütün söylemini yalan ve çarpıtma üzerine kurmuştur. Bu zihniyetin öncelikle aydınları ve basın özgürlüğünü hedef alması tesadüf değildir. Basın özgürlüğünü tehdit eden bu utanç verici açıklamaları kabul etmiyor ve açıklamanın sahibini en sert biçimde kınıyoruz" diye belirtti.