29 Mart 2024 Cuma

Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu: Bu düzene mecbur değiliz

Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu Şirinevler'de eylem yaptı, "Bu düzen böyle devam edemez" dedi, işçi ve emekçilere birleşik mücadelesi çağrısında bulundu.

Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu, Şirinevler İşbankası önünde eylem yaptı. "Bu iktidara, bu düzene mecbur değiliz" pankartının taşındığı eylemde, işçi ve emekçilere birleşik mücadeleyle bu düzeni değiştirme çağrısı yapıldı.

Platform bileşenleri adına ortak açıklamayı okuyan, Fatma Tuğcu, Eylül ayından bu yana TL'nin dolar karşısında yüzde 40 değer kaybettiğini hatırlattı, "Türk lirası dolar karşısında eridikçe işçilerin, emekçilerin cebindeki parada eriyor. Alım gücü düşüyor, halkın sofrasındaki ekmek küçülüyor. Dolar arttıkça, her sabah biraz daha fakirleşmiş olarak uyanıyoruz" dedi.

Temel tüketim maddeleri başta olmak üzere, akaryakıt, doğalgaz, elektrik fiyatlarına yapılan zamları hatırlatan Tuğcu, "Geçinemeyen milyonlar olarak bizi gayrı meşru göstermeye çalışanlara ve iktidara sesleniyoruz: Artık yeter insanca yaşamak istiyoruz" vurgusu yaptı.

'ÖFKELİYİZ'
İşçi ve emekçiler sefalet ücretiyle geçinmeye çalışırken 3-5 ayrı yerden 80-100 bin lira maaş alanları 'gözü doymayanlar' olarak tanımlayan Tuğcu şöyle konuştu: "Biz kiramızı ödeyemezken, yazlık ayrı, kışlık ayrı saraylarda sefa sürenlere öfkeliyiz. Biz evimize ekmek götüremezken, porsiyonlarınızı sömürenlere, bizi yoksul bırakanlara öfkeliyiz. Elimdeki parayla kirayı mı ödesem faturaları mı, okul masraflarını mı ödesem mutfak masraflarını mı diye kara kara düşünen, geçinemeyen milyonlar olarak öfkeliyiz. Pandeminin ölümcül koşullarında hastanelerde, okullarda, trafolarda, yollarda, marketlerde, depolarda, fabrikalarda asgari ücrete mahkum edilen, güvencesiz çalışan, yarını olmayan işçiler olarak öfkeliyiz."

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Biz yolumuza devam edeceğiz", "ekonomide kurtuluş savaşı veriyoruz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Tuğcu, "Yolsuzluk, bu yoksulluk düzeni, bu zengini daha zengin fakiri daha fakir eden politikalar devam edecek demektedir. Ne ülke ne de milyonlarca işçi emekçi umurunda değildir. Onun verdiği savaş kurduğu tek adam düzeni için çalışan ve üçer beşer maaş alan bürokratların cebi, bu iktidardan nemalanan havuz medyası, ihaleler yoluyla servetine servet katan inşaat şirketleri ve tekelci sermaye güçlerinin çıkarlarını koruma savaşıdır" diye konuştu.

'ÇARE İŞÇİLERİN EMEKÇİLERİN BİRLEŞİK MÜCADELESİ'
Hükümetin değişmesi ya da sermayenin çıkarlarına dayalı başka bir ekonomik planın çözüm olmadığını vurgulayan Tuğcu, "Ne 'bekleyin ekonomiyi düzelteceğiz' diyenler ne de 'bekleyin biz gelince düzelecek' diyenler çare değildir. Tek çare işçilerin, emekçilerin birleşik mücadelesidir" dedi.

Tuğcu, halka, ekmek, özgürlük ve insanca yaşam talepleriyle sermaye iktidarı ve tek adam yönetimine karşı işyerleri, fabrikalar, mahalleler ve her yerde ses çıkarma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Eylemde sık sık, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Zam, zulüm, işkence işte AKP", "Yaşasın işçilerinin birliği, halkların kardeşliği", "İş, ekmek, adalet", "Hükümet istifa" sloganları atıldı.