10 Mayıs 2024 Cuma

'Bahadır ve Enes'in ölümünden siyasal iktidar sorumludur'

İntihara sürüklenen Bahadır ve Enes için açıklama yapan İstanbul KHK'lılar Platformu, haksız ve hukuksuz OHAL KHK'leriyle işinden yüz binlerce insanın ve yakınlarının hayatının bir gecede karartıldığı vurgulandı.

İstanbul KHK'lılar Platformu, intihara sürüklenen Bahadır Odabaşı ve Enes Kara için Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması yaptı. "Siz sustukça, Bahadırlar Enesler öldükçe, bu ülkeye adalet gelmez" yazılı pankart açan KHK'liler, "Adaletsizlik öldürüyor", "Başka Bahadırlar yaşasın", "KHK'lar suçtur" dövizleri taşıdı.

'KHK'LI VE ÇOCUKLARININ ÖLÜMÜNDEN İKTİDAR SORUMLUDUR'
Basın açıklamasını KHK'yle işlerinden edilen Emine Yüzgeç ve Serap Kılıç okudu. Emine Yüzgeç, basın açıklamalarını Bahadır Odabaşı ve Enes Kara'ya, işçi çocuklara, KHK'li çocuklarına, baskı, taciz, tecavüze maruz kalan, devlet şiddeti sonucu yaşamını yitiren, özgür iradesi yok sayılan bütün çocuklara adadığını söyledi. Bahadır'ın intihara zorlandığını ifade eden Yüzgeç, Bahadır'ın anne ve babasının KHK ile işten atıldıktan sonra yaşadıkları zorlukları anlattı. Yüzgeç, "Unutmamak gerekir ki KHK'lı ve KHK'lıların çocuklarının ölümünden, siyasal iktidar, ona çanak tutanlar ve susanlar sorumludur" dedi.

'KOSKOCA BİR KIYIMIN ORTASINDA YAPAYALNIZ BIRAKILDIK'
15 Temmuz sonrası ilan ettiği OHAL ve yayınladığı KHK'lerle siyasi iktidarın ülkeyi kendi çıkarlarına göre dizayn ettiğini söyleyen Yüzgeç, yüz binlerce insanın hayatını tek gecede kararttığına dikkat çekti.

'BU ÜLKE İKTİDAR GİBİ DÜŞÜNMEYENLER İÇİN YARI AÇIK CEZAEVİ OLMUŞTUR'
"Biz KHK'lılar olarak biliyoruz ki, bu ülkede hukuksuzluk sadece bize değil Kod 29, Kod 47 ile işçilere, üniversitelerine kayyum atanmasına karşı olan öğrencilere, kayyum atamaları ile kendisine muhalif olan belediyelere, kendisine rakip olan siyasilere, eşit yurttaşlık isteyen halklar ve inançlara, toplumsal eşitlik isteyen kadınlara, açlığa, yoksulluğa mahkum edilen işçi emekçilere yöneliktir. Bu ülke, siyasi iktidar gibi düşünmeyenler ve ona oy vermeyenler için yarı açık cezaevine dönmüştür ve siyasi iktidarın zulmü, hakları için mücadele eden, muhalif olan tüm kesimlere yöneliktir. Hukuksuzluk, ülkenin her alanına kabus gibi çökmüş ve altında koca bir ülke kalmıştır" diyen Kılıç, bütün baskı politikalarına rağmen var olan gerçekliğin gizlenemediğini dile getirdi.

KHK'liler olarak örgütlendiklerini ve yaşadıkları haksızlıklara karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Kılıç, öldükten sonra işe iade edilen 15 arkadaşları için, intihara sürüklenen arkadaşları için işlerini, özgürlüklerini ve haklarını geri alana kadar susmayacaklarının altını çizdi.

PİROĞLU: İKTİDAR KENDİ İNSANLARININ ETİ VE KANIYLA BESLENİYOR
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu aldı. Piroğlu, ülkenin siyasal iktidar eliyle bir çukura itildiğini söyledi. Bu ülkenin iktidarının kendi insanlarının etiyle ve kanıyla beslendiği, gençlerin intihara sürüklendiği ve katledildiği bir ortamda, herkesin bunu sessizce izlemeye zorlandığını ifade eden Piroğlu, KHK'ların sadece 300 bin insanı değil bu ülke halklarının tamamını hedef aldığını söyledi.

'İKTİDAR TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMÜLECEK'
Piroğlu, "Yıllardır zulme uğrayanları yalnız bırakarak geçinen, yanı başında akan kana sessiz kalarak geçinen, yanı başındaki coğrafyada yaşanan zulme sessiz kalan halk bugün KHK'lılar için de aynı sessizliği koruyarak yaşamını sürdürüyor" dedi. Bu sayede herkesin yalnızlaştırıldığını söyleyen Piroğlu, direnme inancı ve potansiyelinin böyle yok edildiğini söyledi. Bu "cehennemi" iktidarın kalıcı ve ezeli kılınmaya çalışıldığını dile getiren Piroğlu "Ama bilinsin ki her zulmün bir sonu vardır, bu iktidarın da bir sonu var" dedi. Piroğlu son olarak hep birlikte direneceklerini ve KHK zulmünü de bu zulmü yaratan iktidarı tarihin çöplüğüne göndereceklerini vurguladı.

Eylem, "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "KHK'lar gidecek biz kazanacağız", "Susma haykır, KHK'lar zulümdür" sloganlarıyla sona erdi.