3 Mayıs 2024 Cuma

Baba Deli: Kızıma 'terörist' diyenler katliamcılarla aynı anlayıştan besleniyor

AKP'li Serkan Bayram'ın, Ankara'da katledilen Dicle Deli için sarf ettiği sözlere tepki gösteren Baba Faik Deli, "Kızıma 'terörist' diyenler katliamcılarla aynı anlayıştan besleniyor" dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, AKP Milletvekili Serkan Bayram'ın, 10 Ekim'de Ankara katledilen Dicle Deli'ye ilişkin sözlerine tepki gösterdi.
 
Tüm Bel Sen İstanbul 1 Nolu Şube'de düzenlenen basın toplantısına Dicle Deli'nin babası Faik Deli ile DİSK’e bağlı DİSK LİMTER-İŞ Genel Başkanı Kanber Saygılı ile DEV YAPI-İŞ Genel Başkanı Özgür Karabulut da katıldı.
 
 
Baba Faik Deli, Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde katledilenlerden birinin kızı Dicle olduğunu belirtti, "Kızıma 'terörist' diyenler onları katledenlerle aynı anlayıştan besleniyor" dedi. 
 
Deli, AKP'li Bayram hakkında hukuki işlemleri başlatacaklarını belirtti, "Kızımım yolu benim yolumdur, açıklamayı yapanların tükürülecek yüzleri varsa yüzlerine tükürüyorum" diye konuştu.
 
Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ayfer Koçak ise yaptığı açıklamada, 10 Ekim günü Ankara'da katledilenlerin "barış" için buluştuğunu belirtti, "Başlatılan savaş konseptine karşı barış şansını yaratmaya çalışmıştık, mitingimiz başlamadan gerçekleşen saldırılarla katledilmiş olsak da yüzbinlerin alana gelişi bu ülkede barış talebinin ne kadar güçlü ve gerekli olduğunun göstergesiydi" dedi.
 
AKP iktidarının katliamın ardından İŞİD’e yönelik söylediği “öfkeli çocuklar” söylemini unutmadıklarını belirten Koçak, Milletvekili Bayram’ın paylaştığı bir twitte Deli’yi "terörist" ilan ettiğini söyledi. Koçak, bu söylemin katliamı meşrulaştırmaya yönelik çabalar olduğunu aktardı, "Bunun hukuken karşılığı suçu ve suçluyu övmek, siyaseten örgütlü gericilik, ahlaken en hafif deyimiyle alçaklık, vicdansızlıktır" diye konuştu.
 
Koçak, şunları söyledi: "Dicle 17 yaşındaydı ve en büyük hayali, bu topraklarda hala göremediği barışın gelmesiydi. Çocukluğunun her aşamasında gördüğü, yaşadığı, etkilendiği çatışmaların son bulması için, geleceğe dair umutları gerçekleşsin diye Ankara'ya giderek barışı haykırdı. Ortadoğu'yu kan gölüne çevirenlere inat, yaşamı ve güzellikleri savunmak için o meydanda bulundu.
Kimsenin ne Dicle Deli ne de diğer tüm kaybettiğimiz yol arkadaşlarımızın isimlerini kirletmesine izin vermeyeceğiz."