4 Mayıs 2024 Cumartesi

Azra'yı katleden Ayhan üzgünmüş, cinsel saldırı 'yokmuş'

Azra'yı katleden Mustafa Murat Ayhan'ın yargılandığı davanın ikinci duruşmada, sanık avukatları cinsel saldırı olmadığını iddia etti. Ayhan'ın üzgün olduğunu iddia etmesi üzerine Azra'nın ailesiyle tartışma yaşandı. Mahkeme Azra'nın amcasını salondan attı. Salonun önünde ise arbede yaşandı. Duruşma ertelendi. 

Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'yu katleden Mustafa Murat Ayhan'ın yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. Ayhan, Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Diyarbakır Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada katledilen Azra Haytaoğlu'nun annesi Mezide Haytaoğlu, babası Mustafa Haytaoğlu, Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyesi avukatlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Adana, Isparta ve Antalya Barosuna kayıtlı çok sayıda avukat, katıldı.

MAHKEMEDE ARBEDE YAŞANDI
Savunma yapan sanık Ayhan'ın yaşananlardan dolayı üzgün ve pişman olduğunu söylemesi üzerine salonda gerginlik çıktı. Bunun üzerine Haytaoğlu'nun amcası ile duruşmaya katılan failin yakınları arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, Haytaoğlu'nun amcasını salondan çıkardı. Çıkışa doğru ilerleyen müşteki yakınları ile mahkeme salonunun girişinde bekleyen sanık yakınları arasında arbede yaşandı.

CİNSEL SALDIRI OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ
Sanık avukatı Mehmet Ali Başaslan, olayda cinsel saldırı olmadığının raporlarla kanıtlandığını ileri sürdü. Katledilen Başaslan, Haytaoğlu'na ait olduğu iddia edilen bir ses kaydını mahkemeye sundu. Ses kaydını dosyaya koymayan mahkeme başkanı, sanık avukatına geri verdi.

Haytaoğlu'nun avukatları ise tüm tanıkların dinlenilmesi, TCK 61. maddesi kapsamında sanığın adli sicil kaydının dosyaya getirilmesini, takdiri indirim nedenlerinin uygulamasına yer olmaması için diğer dosyalarının getirilmesini talep ettiler. Mahkeme başkanı avukatların taleplerini daha sonra değerlendirme kararı aldı.

DAVA ERTELENDİ
Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 21 Mart tarihine erteledi.