4 Mayıs 2024 Cumartesi

Azra'nın annesi Mezide Haytaoğlu: Kadınlar için ölürüm, adalet istiyorum

Azra'yı katleden Mustafa Murat Ayhan yargılandığı davanın ilk duruşmasında bilindik ifadelerle "pişmanım" savunması yaptı. Anne ve baba Haytaoğlu, sanık avukatının soruları üzerine kriz geçirerek sanıktan şikayetçi oldukları kaydetti. 

Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden ve vücut bütünlüğünü bozan Mustafa Murat Ayhan bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma salonuna avukatlar sığmadı. 

AZRA İÇİN YÜRÜDÜLER
Duruşma öncesi Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, kampüste bir araya gelerek, Antalya Adliyesi'ne kadar yürüdü. "Azra için adalet" pankartını taşıyan öğrenciler, adalet istediler. 

"Nitelikli kasten öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Ayhan tutuklu bulunduğu Diyarbakır Hapishanesi'nden SEBGİS ile duruşmaya katıldı. Katledilen Azra'nın annesi Mezide ve babası Mustafa Haytaoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Türkiye'nin birçok ilinden 30'dan fazla yetki belgeli avukat katıldı. Duruşma kimlik tespiti ve iddianamenin kısa özetinin okunması ile başladı. 

Mahkeme heyeti, şikayetçi ve sanık vekillerinin dosyaya kısmen yayın yasağı getirilmesi yönündeki talebini reddetti.

Fail, olay gününe dair beyanlarda bulunan fail, cenazeyi gömdüğünü anlattı.

ANNE HAYTAOĞLU: KIZIMIN KİRLİ ÇORABINI KOKLAYARAK YAŞIYORUM
Sanık avukatının bir sorusu üzerine Azra'nın babası Mustafa Haytaoğlu, duruşma salonunda bağırmaya başladı. Haytaoğlu dışarı çıkarılırken, Azra'nın ablası Ezgi Haytaoğlu ve erkek kardeşi ise babasının dışarıya çıkarılmasına tepki gösterdi. Anne Mezide Haytaoğlu ise kızının çorabını mahkeme heyetine göstererek, "Kızımın kirli çorabını koklayarak yaşıyorum. Adaletinize güveniyorum" diyerek ağladı. Tekrar salona alınan baba Mustafa Haytaoğlu, konuşurken sinir krizi geçirerek bayıldı. Sağlık ekipleri, Mustafa'ya müdahale etti.

"Kızım kadın hakları savunucusu olmak istedi. Kızımın aç susuz olduğu söyleniyor" diyen anne Haytaoğlu, "Kadınlar için ölürüm" vurgusu yaptı. Anne Haytaoğlu, sanıktan şikayetçi olduğunu da ekledi.

Tanık ifadelerinin ardından sanık Ayhan, bilindik ifadelerle "pişmanım" savunması yaptı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğuna devam kararı vererek, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınması için duruşmayı 31 Ocak 2022 tarihine erteledi.