7 Mayıs 2024 Salı

Azra'nın ailesi ve arkadaşları: Yasta değil isyandayız

Katledilen Azra'nın ailesi ve arkadaşları anma ve açıklama düzenledi. Ailesi Azra ve katledilen tüm kadınlar için mücadele edeceklerini kaydederken, arkadaşları da Azra için yasta değil isyanda olduklarını dile getirdi. 

Mustafa Murat Aydın tarafından vahşice katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu için Osmaniye'deki Kadirli Öğretmenevi önünde, Azra'nın ailesi ve arkadaşları anma düzenledi.

Anmada, Azra'nın fotoğrafının yer aldığı, "Yasta değil isyandayız" yazılı pankart ile, "Kadın cinayetlerini durduracağız" dövizleri taşındı .

Anmada konuşan Azra'nın ablası Ezgi Tuba Haytaoğlu, "Benim kardeşim canice katledildi eğer idrak edemeyen varsa tekrar söylüyorum canice katledildi kardeşim" dedi. 

ABLA HAYTAOĞLU: BAŞKA GÜLENDAMLARIN OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Abla Haytaoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ben, o ve diğerleri için buradayım. Ne erkek ne kadın, ne 20 yaşında ne 40, ne isteyerek gitti o eve ne sokak ortasında son buldu yaşamı. Öldürülen tüm canlar Azra benim için, hepsinde onun için ne kadar uğraştıysam yine uğraşacağım onun için. 

Ben umut tarlamın tohumlarını ektim ben ve siz birlikte oldukça, siz Azra ve diğerlerine sahip çıktıkça biliyorum ki hak ettikleri cezalarla sonuçlandıracağız. Asla pes etmeyeceğiz bu yolda. Başka Azra Gülendamlar olmasına izin vermeyeceğiz. O yüzden Azra için, güçlü, umutluyu, buradayız."

'AZRA İÇİN YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ'
Azra'nın liseden arkadaşları adına yapılan açıklamada ise, "Bugün Azra yarın sen sıradaki bizlerden bir tanesi olacak. Medyadan izlediğimiz bu haberler bugün en yakınımıza yarın ise bizim de başımıza gelecek. Çok uzun zaman öncesine değil geçtiğimiz aylar içerisinde işlenen kadın cinayeti sayısı, 210" denildi. 

Azra'nın arkadaşlar,ı kadınların ölmediği bir Türkiye'yi mücadeleyle getireceklerini kaydetti ve ekledi: "birimiz güvende değilse hiçbirimiz güvende değil. Biz bugün burada Azra için yasta değil isyandayız."