4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ayvalık'ta zam protestosu

Ayvalık Demokrasi Platformu, son dönemde yapılan zamların geri alınması talep ederek, "İşçi ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen ücretlerinde ve maaşlarında iyileştirmeler yapılmalıdır" dedi.

Ayvalık Demokrasi Platformu, Temmuz başı itibariyle başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere peşi sıra açıklanan zamları protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylemde "İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz", "Asgari ücret vergiden muaf tutulsun", "Yeter artık geçinemiyoruz" yazılı dövizler taşındı.

'TÜİK İLE PAZARIN ENFLASYONU TUTMUYOR'
Ayvalık Demokrasi Platformu adına yapılan basın açıklamasında, "İnsanca yaşam için zamlar geri alınsın, ücretler artırılsın demek üzere toplanmış bulunuyoruz. Halkın gerçeklerinden kopanlara, halkın gerçek ekonomisini ve yaşam şartlarını bir kez daha bu meydandan hatırlatmak istiyoruz" denildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyonu ile pazarın enflasyonunun birbirini tutmadığına dikkat çekilen açıklamada, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların domino etkisi ile temel tüketim maddelerine gelecek olan zamların da habercisi olduğu ifade edildi.

TALEPLER
"Buradan bir kez daha söylüyoruz; bu zamlarla yaşam çekilmez hale gelmiştir" diyen Ayvalık Demokrasi Platformu üyeleri taleplerini şöyle sıraladı:

🔹Temel tüketim maddelerine gelen zamlar geri çekilmeli ve yeni zamlar yapılmamalıdır.
🔹İşçi ve emekçilerin, emeklilerin enflasyon karşısında eriyen ücretlerinde ve maaşlarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Ek zam ile ücretler yükseltilmelidir.
🔹Asgari ücret yılda değil 6 ayda bir zamlanmalı ve vergiden muaf tutulmalıdır.