28 Mart 2024 Perşembe

Ayten Beçet için ATK önünde bekleyen kitleye polis saldırısı

Bu sabah saatlerinde Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Ayten Beçet için İstanbul ATK önünde bekleyen kitleye polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona erdirilmesi talebiyle PKK dava tutsağı Ayten Beçet Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bu sabah yaşamına son verdi.
 
Beçet'in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) getirildi. Haberin duyulmasının ardından aralarında HDP Milletvekili Mura Piroğlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci'nin de olduğu çok sayıda kişi ATK önünde toplanmaya başladı.
 
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, kurum önünde kısa bir açıklama yaptı. Ayten Beçet'in cenazesinin sabah saat 09.00 sıralarında Gebze Hapishanesi'nden çıkarılarak Adli Tıp Kurumuna getirildiğini söyleyen Demir, "Aile kendisi teslim alacağını belirtti. Cenaze babası ve yakınları geldiğinde teslim alınacak. Ailenin bize aktaracağı bilgi dahilinde cenazeyi teslim alacağız. Ailenin isteği doğrultusunda İstanbul'da cenaze töreni gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Açıklamanın ardından "Biji berwedana zindanan" sloganlarını atan kitleye polis saldırdı. Saldırısında 2 kişi gözaltına alındı.