9 Mayıs 2024 Perşembe

Ayten Adıgüzel'i katleden erkeğe müebbet hapis

Evli olduğu Ayten Adıgüzel'i katleden Hasan Deligözoğlu'na yargılandığı davada herhangi bir indirime gidilmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'da 2018'de Ayten Adıgüzel'i katleden Hasan Deligözoğlu'nun "Üstsoydan akrabayı kasten öldürmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

17 Aralık'ta görülen duruşmada sanık avukatının mazeret bildirerek katılmaması nedeniyle karar çıkmamıştı. Bugün görülen duruşmaya Ayten Adıgüzel'in ailesi ve avukatı Hasret Adıgüzel hazır bulundu.

Hasan Deligözoğlu tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşma salonuna getirildi. Duruşmada heyet değişikliğinden dolayı zabıtlar ve deliller okundu. Söz alan Ayten Adıüzel'in avukatı Hasret Adıgüzel Deligözoğlu'nun cezalandırılmasını ve lehte karar verilmemesi gerektiğini talep etti.

Savcı da önceki mütalaayı tekrarladı ve sanığın "Eşini kasten öldürme" ile "Ateşli silah ve kesici alet bulundurma" maddelerinden cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini iddia ederek, beraatını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Deligözoğlu'na "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan bir yıl hapis cezası ve 30 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme daha sonra sanığın maddi durumunu gözeterek bir yıllık cezayı 7 bin 300 lira para cezasına dönüştürdü. Mahkeme herhangi bir indirime gitmeden "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan da Deligözoğlu'nu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.